Lifestyle > Mozaik

Maska za lice zvana ELIKSIR MLADOSTI

Za ovu fenomenalnu masku potrebna su vam tri sastojka koja verovatno već imate u kući

Autor: K1 info/ svetplus.com

14/01/2023 > 22:52

podeli vest:

Maska za lice zvana ELIKSIR MLADOSTI
Foto: Freepik.com


Japanke vekovima koriste jednu namirnicu za negu kože i kose. Naravno, reč je o namirnici koju svi imamo kod kuće - pirinču.

Pirinač je neverovatan izvor linolne kiseline i skvalena, snažnog antioksidansa koji stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo ga čini sjajnom namirnicom za prevenciju bora, usporava proces starneja kože i štiti je od negativnog uticaja Sunca. Takođe, sadrži vitamin E koji je posebno važan u procesu podmlađivanja.

Posebno blagotvorna je pirinčana voda koja sadrži antioksidante, hidrira kožu i podstiče cirkulaciju. Naročito je korisna kod tretiranja staračkih pega, ublažavanje upala na koži i prevenciji bora.

Donosimo vam jednostavnu masku za lice koja potiče iz Japana, a mnogi je nazivaju ""eliksir mladosti", jer ima snažan efekat na podmlađivanje kože i čini da vaše lice bude zategnuto i negovano.

Sastojci: 3 kašike pirinča, 1 kašika mleka, 1 kašika meda

Priprema: Prokuvati i procedite pirinač, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. U pirinač dodajte kašiku toplog mleka i toplu kašiku meda. Nanesite masku iz ovog rastvora na čistu i suvu kožu. Ostavite na licu dok se potpuno ne osuši, pa isperite vodom u kojoj ste kuvali pirinač.Preporučuje se da masku koristite jednom nedeljno.

 

Ostavite komentar