Lifestyle > Mozaik

Ideje za SUPER ZABAVU sa decom u novogodišnjoj noći

Kad postanete roditelji, proslave uz šampanjac i ludovanje do rane zore postaju prošlost, a Novoj godini se radujete na jedan poseban način

Autor: K1 info/ zelenaucionica.com

30/12/2022 > 09:24

podeli vest:

Ideje za SUPER ZABAVU sa decom u novogodišnjoj noći
Foto: Unsplash.com


Kako se novogodišnja noć bliži, tako se roditelji koji će je provesti sa svojom decom pitaju šta bi mogli da učine da ona bude “noć za pamćenje”.

Donosimo vam nekoliko ideja. Nadamo se da će vam biti od pomoći.

Baloni za odbrojavanje

Odredite vreme početka odbrojavanja, pa u skladu s tim pripremite balone napunjene helijumom. Recimo, ako odbrojavanje počinje u 19:00 časova, treba vam šest balona. U 19:00 ćete probušiti onaj na kom piše 19:00, za sat vremena onaj na kom piše 20:00 i tako dalje, sve do poslednjeg, na kom je napisano 00:00. Taj bi bilo idealno da napunite konfetama.

Šeširi za žurku

Napavite zajedno sa decom vesele novogodišnje šešire. One od hamera u obliku fišeka. Za ukrašavanje možete da koritstite foliju, selotejp u boji, ukrasne trake, šljokice, svetlucavi lepak... Ako nemate vremena, izaberite u prodavnici Deda Mrazove kape ili rajfove ja rogovima irvasa (obavezno one sa praporcima). Neka svi ukućani imaju jednan takav ukras na glavi. Jer novogodišnja žurka nije prava bez njih, zar ne?

Šašave naočare

Ako vam smeta da celo veče nosite šešir ili kapu – postoji rešenje. Kod Kineza kupite jeftine naočare za sunce i razne šljokice i dodatke, pa jedni drugim napravite po jedan novogodišnji par.

Foto: Pixabay.com

 
Bezalkoholni kokteli

Kokteli su uvek zabavni. Pravite ih zajedno sa decom. Pripremite sokove, voćkice za ukrašavanje, raznobojne slamčice, papirnate kišobrančiće i poneku čokoladnu mrvicu i zabava može da počne.

"Slajd-šou” sa fotografijama iz ove godine

Ovo može biti odlična retrospektiva godine za vama. Naslažite fotografije u prezentaciju hronološkim redom i pustite na nekom većem ekranu, najbolje ako možete na televizoru. Ali i monitor će da posluži. Tako ćete da se zajedno prisetite lepih i smešnih situacija i dana za pamćenje u godini koja je na izmaku.

Igra “dve odluke i jedna laž”

Rezolucije, odnosno odluke koje donosimo početkom svake godine dobar su način za novi početak. Svako treba da osmisli dve stvarne i jednu lažnu, a ostali da pogode koja je “uljez”.

Sabiranje utisaka

Neka ovo bude zabavno-poučan osvrt na 2022, gde ćete se prisetiti jedne teške lekcije koju ste naučili, dve stvari na koje ste ponosni, i tri koje su vas učinile radosnim.

Slatki Iks-oks

Iks-oks je jednostavna i dimanična igrica. Lako može da se objasni i mlađoj deci. Samo, umesto papira i olovke uzmite slane štapiće i napravite "tablu". Neka vam X i O budu dve vrste keksa ili bombona ili kockice crne i bele čokolade. Ko pobedi, jede slatkiš.  

Društvene igre

Ako imate stariju decu, društvene igre (Čoveče ne ljuti se, domine, tombola...) mogu da budu idealne za novogodišnju noć. Izaberite one koje su dinamične i koje ne traju "čitavu večnost". Spremite unapred poklončiće i naglasite da pobednike čeka nagrada. Fotografisanje pobednika je obavezno 😊  

Vremenska kapsula

Napišite nešto o sebi, nekoliko stvari koje važe u ovom trenutku. To spakujte na neko sigurno mesto, pa otvorite naredne godine, istog dana, da vidite šta se promenilo.

Foto: Unsplash.com

 
Kolači za Deda Mraza

Ne zaboravite da zajedno pripremite kolače za Deda Mraza. I da ih pojedete kada deca ne gledaju.

Bilo da se odlučite za neku od gore pomenutih ideja ili jednostavno zajedno odgledate neki dobar novogodiši film, sigurno je da ćete uživati, sve dok ste uz svoje najmilije.

 

Ostavite komentar