Lifestyle > Ljubav

ČITANJE knjiga može da POMOGNE vašem LJUBAVNOM životu, ali je bitan izbor

Nije isto ako čitate Bibliju, "50 nijansi sive" ili "Harija Potera"

Autor: K1 info/ 24sedam.rs

25/10/2022 > 18:09

podeli vest:

ČITANJE knjiga može da POMOGNE vašem LJUBAVNOM životu, ali je bitan izbor
Foto: Pixabay.com


Stranica za upoznavanje eHarmony je sprovela istraživanje zahvaljujući kome su otkrili da muškarci koji navedu da vole da čitaju knjige dobijaju 19 odsto poruka više, a dok žene tri procenta.

Tako su utvrdili da knjige mogu znatno da utiču na vaš ljubavni život, i da vas navođenje čitanja kao hobija na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje može učiniti privlačnijom osobom.

Pored gore pomenutih rezultata istraživanja, ispostavilo se i da se zaljubljenici u knjige smatraju interesantnijim kao i da lakše ostvaruju odnose sa drugima.

Međutim, kada je u pitanju online upoznavanje obraća se pažnja i na ono šta čitate. Podaci su pokazali da su muškarci koji su naveli da čitaju "Screw It, Let’s Do It" i "Like a Virgin" (Ričarda Bransona, uspešnog preduzetnika) dobili 74 odsto više pažnje od drugih. Treća na listi popularnih knjiga je "Devojka sa tetovažom zmaja" (36 odsto), zatim slede "1984" (21 procenat) i "Da Vinčijev kod" (5 odsto).

Kada su žene u pitanju, muškarcima su najzanimljivije bile one koji su čitale "Igre gladi" (44 odsto), "Devojka sa tetovažom zmaja" (31 odsto) i "Igra prestola" (30 odsto).

Ovo pokazuje da ipak nije svejedno ni šta čitate, kao i da neće baš sve knjige pomoći vašem ljubavnom životu.

Podaci su pokazali da čitanje Biblije nije poželjno ni među muškarcima, ni među ženama, i da su žene koje su čitale "Pedeset nijansi sive" dobijale 15 odsto manje poruka, a da su muškarci koji su čitali "Harija Potera" izgubili 55 odsto popularnosti.

Ako malo bolje razmislite, rezultati istraživanja su vrlo logični i očekivani. Jer, muškarac koji čita knjige uspešnog biznismena verovatno i sam želi da bude uspešan (što je privlačno ženama), dok one koji vole "Harija Potera" većina pripadnica lepšeg pola brzo će da svrsta u kategoriju "nezreli dečak koji živi u svetu mašte".

Sa druge strane, žene koje vole "Pedeset nijansi - Sivo" verovatno plaše muškarce koji valjda pomisle da će dama hteti (seksualni) život kao u filmu.

Pošto, prema istraživanju, i muškarce i žene privlače partneri koji su čitali "Devojku sa tetovažom zmaja" - ako do sada niste, pročitajte ovaj roman Stiga Larsona.       

 

 

 

Ostavite komentar