Kultura > Knjige

Za opis romana "GORKA ISTINA“ Liz Veb dovoljne su 4 reči - LAŽ. SKANDAL, TRAGEDIJA I TAJNA

Roman o porodičnim tajnama, pun neizvesnosti koji je Tajms uvrstio među najbolje krimiće 2022. godine

Autor: K1 info

06/10/2022 > 21:31

podeli vest:

Za opis romana "GORKA ISTINA“ Liz Veb dovoljne su 4 reči - LAŽ. SKANDAL, TRAGEDIJA I TAJNA
Foto: Pixabay.com


U središtu romana "Gorka dunja“ autorke Liz Veb je složena misterija, a nezaboravna protagonistkinja Hana je i sama prilično komplikovana.

Pokušavajući da pobegne od senke nasleđa i postupaka svojih roditelja, odlučuje da najzad otkrije šta se zaista dogodilo. Tada linije između majke i kćerke iznenada postaju zamagljene, a Hana rizikuje da izgubi sve u opasnoj igri koju je zaigrala.

Hana ima oca koji pati od demencije, brata TV zvezdu sa kojim više nije u kontaktu, i majku čija je nerazjašnjena smrt otvorila skrivene pukotine na površini naizgled običnog porodičnog života.

Sada je odrasla žena, u istim godinama kao i njena majka kada je ubijena, i likom neobično podseća na nju.

Sadašnji događaji rasplamsavaju Haninu radoznalost. Zašto se njen otac izvinjava kada ponovo proživljava to užasno vreme?

Foto: Vulkan

 

Zašto je njen brat nestao iz njihovih života? Zašto se komšije, koje su im nekada bile druga porodica, ponašaju tako čudno?

I najvažnije, šta se dogodilo njenoj majci pre toliko godina?

- Drvo dunje koje sam posmatrala kroz prozor izgledalo je divno i podstaklo me je da pišem o mladoj ženi koja je poput njegovih oporih plodova – lepa spolja, ali sumorna iznutra. Zatim sam joj dala strašnu porodičnu tajnu koju je skrivala godinama i – konačno – ključ za razrešenje te tajne sa novom upadljivom sličnošću sa ubijenom majkom – Liz Veb, autorka romana.

 

 

 

 

Ostavite komentar