Lifestyle > Ljubav

LETO kao prirodni AFRODIZIJAK: Zašto NAŠA STRAST raste kada i temperatura?

Da li ste primetili da se vaša želja za bliskošću i intimnim odnosima intenzivira tokom letnjih meseci?

Autor: K1 info/ 24seda.rs

09/07/2023 > 21:12

podeli vest:

LETO kao prirodni AFRODIZIJAK: Zašto NAŠA STRAST raste kada i temperatura?
Foto: Freepik.com


Leto je godišnje doba koje mnogi povezuju sa suncem, toplinom i bezbrižnošću. Međutim, postoji još jedan aspekt leta koji često dolazi u prvi plan - povećana seksualna želja i strast. A zašto se to dešava? Zašto nam letnje temperature deluju kao afrodizijak?

Kada temperature rastu, naše telo doživljava niz fizioloških promena koje mogu da utiču na našu seksualnost. Jedan od ključnih faktora je povećana izloženost sunčevoj svetlosti koja utiče na naš organizam na više načina. Na primer, podstiče proizvodnju vitamina D koji je povezan sa nivoom testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena.

Ovi hormoni su odgovorni za seksualnu želju i libido. Zato, veća izloženost suncu može da poveća nivo ovih hormona što rezultira povećanom seksualnom željom.

Pored toga, sunce nam pruža osećaj topline i blagostanja. Kada se osećamo prijatno i opušteno, naša seksualna želja se takođe povećava.

Topli dani mogu da utiču na naše raspoloženje, podižući nivo endorfina i serotonina - neurotransmitera koji su povezani sa osećajem sreće i zadovoljstva. Ovi hormoni mogu da povećaju našu motivaciju za intimnošću i uživanjem u seksualnim iskustvima.

Takođe, letnji mjeseci često donose i promene u našem načinu života. Duže dane, manje obaveza i više slobodnog vremena možemo iskoristiti za opuštanje, romantiku i bliskost sa partnerom. Leto je vreme godišnjih odmora, izleta, putovanja i avantura, što može povećati uzbuđenje i strast. 

Takođe, letnje destinacije često pružaju romantične kulise, kao što su plaže, zalasci sunca i egzotične lokacije, koje mogu dodatno da podstaknu seksualnost.

Ostavite komentar