Lifestyle > Horoskop

Obavezno pročitajte ZDRAVSTVENI HOROSKOP! Ovaj znak je NAJGORI PACIJENT

Svima bi trebalo da bude važno na šta da se fokusiramo i kako da poradimo na svom zdravstvenom planu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

27/01/2024 > 22:56

podeli vest:

Obavezno pročitajte ZDRAVSTVENI HOROSKOP! Ovaj znak je NAJGORI PACIJENT
Foto: Shutterstock


Mislili ste da postoji samo ljubavni ili poslovni horoskop? A za zdravstveni nikada niste čuli. Upravo vam on može pomoći da otkrijete koja vam je slaba tačka u telu i na koju od njih treba da se fokusirate.

Trebalo bi da svima nama bude važno znanje o tome na šta treba da se fokusiramo i kako da poradimo na svom zdravstvenom planu. U nastavku pročitajte koja je vaša slaba tačka u medicinskom horoskopu.

Ovan

Prvi znak Zodijaka upravlja glavom, licem i kosom. Ako ste Ovan ili imate značajne planete u Ovnu, onda verovatno imate mnogo glavobolja ili čak migrena. Takođe, treba često da posećujete zubara, jer su i zubi kritični.

Brzo vozite, brzo se krećete i brzo radite, što može izazvati mnoge nesreće. Marsova vatrena moć, međutim, može učiniti oporavak čudesnim, a vaša životna snaga će periodično puniti vaše telo živahnošću.

Bik

Drugi znak Zodijaka upravlja grlom i vratom i takođe koupravlja plućima i područjem sinusa. Ako ste Bik ili imate značajne planete u Biku, onda ste verovatno blagosloveni dobrim zdravljem jer vas Venera blagosilja harmoničnim odnosom sa telom.

Međutim, glasne žice i krajnici će verovatno biti prvi pogođeni kad god zanemare sebe ili izgube ravnotežu. Ranjivi su na prehladu i kašalj posebno zimi. Isto tako bi trebalo da obrate pažnju na štitastu žlezdu.

Blizanci

Treći znak Zodijaka upravlja rukama, ramenima i šakama, kao i delimično plućima. Verovatno se uvek krećete, stalno razmišljate i radite stvari, dok se drugi uvek pitaju kako tako lako upravljate ovim multi-taskingom. Brzina kojom uvek pokušavate da upravljate čini da ste uznemireni sve vreme.

Vi ste definitivno najgori pacijent, jer jednostavno mrzite da ostanete u krevetu. Stalna anksioznost čini vas sklonim depresiji i psihosomatskim bolestima poput alergija, astme i hroničnog bronhitisa. Pokušajte da se opustite.

Foto: Unsplash.com

 
Rak

Četvrti znak Zodijaka upravlja stomakom i područjem oko njega. Veoma ste emotivni bez obzira da li to opažate ili ne. Stalno osećate potrebu da budete okruženi sa puno ljubavi. Ako to ne možete da osetite, onda verovatno toliko opterećujete stomak da možda patite od čira na želucu.

Vaša stalna promena emocija, pored stomaka, čini vas sklonim poremećajima u ishrani. Započnite uravnoteženu ishranu punu vitamina, probiotika i kamilice. Radite stvari koje će vam pomoći da se opustite i učinite da se osećate bolje.

Lav

Peti znak Zodijaka upravlja područjem srca i grudi, kao i leđima. Verovatno ste blagosloveni dobrim zdravljem što dolazi od uticaja Sunca, "planete" koja je tradicionalno povezana sa vitalnom energijom. Lav mora biti posebno oprezan jer je dobar osećaj nešto što vaše telo ne može uvek da izdrži.

Velike količine dobrog vina i gurmanske hrane mogu biti ukusne, ali nisu bezbedne za vaše zdravlje - zato vežbajte.

Devica

Šesti znak Zodijaka upravlja crevima, želucem, ženskim reproduktivnim sistemom i nervnim sistemom. Velika je verovatnoća da ćete biti zdravi i uvek održavati zdravo stanje.

Međutim, Devica ima tendenciju da preterano analizira, ostavljajući ih izgubljenim u beskrajnim radnim satima i njihovim pokušajima da stvari poprave. Osetljive emocije mogu vam lako izazvati zdravstvene probleme čak i ako su misli jedini izvor njih. Vaša volja za savršenstvom, donosi vam smetnje sa digestivnim smetnjama, čirevima i gasovima. Vežbanje je od suštinskog značaja kao i lagana šetnja i trčanje na otvorenom.

Vaga

Sedmi znak Zodijaka upravlja bubrezima i ravnotežom vode u telu, kao i kožom i telesnim žlezdama. Vaša stalna potreba da osećate i postignete ravnotežu može izazvati glavobolje i anksiozni poremećaj. Svi ovi simptomi mogu biti uzrokovani i sklonošću da se pomirite sa različitim tenzijama u psihi.

Alergije i kožni poremećaji su takođe veoma česti jer su rezultat emocionalne turbulencije. Muzika može biti ključ za deblokadu sebe i duše koja žudi za lepotom i harmonijom. Joga i aktivnosti koje napajaju energiju mogu koristiti vašim telesnim funkcijama, kao i emocijama.

Foto: Freepik.com

 
Škorpija

Osmi znak Zodijaka upravlja genitalijama, bešikom kao i prostatom. Verovatno ste skloni dugovečnosti jer vam snažna plutonska struktura pomaže da izdržite skoro sve poteškoće koje vam život može zadati.

S druge strane, Škorpija ima osetljivu stranu koju samo nekolicina može da razume. Problemi sa grlom mogu se pojaviti, a stresne situacije koje zahtevaju ponovno rođenje dubokih emocionalnih ožiljaka, mogu uticati na reproduktivni sistem i libido.

Strelac

Deveti znak Zodijaka upravlja jetrom, kukovima i butinama. Vaš pozitivan stav prema životu pomaže da održite zadovoljavajući zdravstveni status. Jupiterov pozitivan dodir entuzijazma i optimizma retko vas dovodi u nevolje.

Nesreće, posebno kada vozite ili se bavite sportom, veoma su česte. Pokušajte da zadržite pozitivnu stranu, ali uvek uzmite u obzir bezbednosna uputstva za sve što radite. Iako ste sposobni da se nosite sa skoro svim, trebalo bi da obratite pažnje kada se petljate sa stvarima koje vas mogu povrediti.

Jarac

Deseti znak Zodijaka upravlja kostima, zglobovima (posebno područjem blizu kolena) i celim skeletnim sistemom (uključujući i zube). Verovatno ste blagosloveni čvrstim telom koje može da izdrži skoro sve. Ahilova peta vam je depresija koja može da izazove mnoge preokrete.

Vežbanje je veoma važno za vas i trebalo bi odmah da razmislite o tome kako da ubacite redovne planove vežbanja u dnevni raspored. Vaša takmičarska priroda se smiruje tokom sporta i hormoni se bolje balansiraju.

Vodolija

Jedanaesti znak Zodijaka upravlja listovima, potkolenicama i člancima, i ko-upravlja cirkulatornim sistemom i srcem. Verovatno ste neko ko se predaje sportu, što vam daje uravnoteženo telo. Problem sa ovim znakom je rutina.

Vaš naporan rad je veoma važan, ali nikada ne bi trebalo da zanemarite potrebe tela. Vodolija poseduje ogromnu količinu energije koja se može aktivirati kad god poželi. Važno je da nastavite da vežbate i da se držite zdrave ishrane.

Foto: Unsplash.com

 
Ribe

Dvanaesti znak Zodijaka upravlja stopalima i prstima. Vaša mašta je vaše najmoćnije i najdragocenije oružje. Snovi i noćne more igraju važnu ulogu u životu. Nesanica je voma čest problem od kojeg Ribe pate.

Nažalost, kada osećaju da nisu okruženi ljubavlju i privrženošću, često pokušavaju da pronađu sreću i smirenost u alkoholu ili drugim zavisnostima. Veoma su sklone mentalnim i psihičkim problemima verovatno zbog svoje osetljive aure.

 

Ostavite komentar