Lifestyle > Hi-Tech

Pao DOGOVOR : Počinju investicije u GEJMING i E-SPORT u Srbiji

Uz projekat Gaming Village Srbija se pozicionira kao jedan od prvih centara na svetu za ovu industriju

Autor: K1info/uzvik.rs

13/10/2022 > 14:48

podeli vest:

Pao DOGOVOR : Počinju investicije u GEJMING i E-SPORT u Srbiji
Foto: Pexels.com


Predsednik Nacionalnog saveta za razvoj e-sporta Vladimir Cvetković prisustvovao je u Dubaiju, u ime Vlade Republike Srbije, potpisivanju dokumenta o strateškom partnerstvu i finansijskom ulaganju između kompanije Gaming Village i kompanije WSC, koja predstavlja kapital iz Holandije i Saudijske Arabije.

Dokument je potpisan na jednoj od najvećih svetskih konferencija za predstavljanje noviteta u oblasti tehnoloških dostignuća i digitalne transformacije – GITEX. Vlada Srbije podržava projekat i uveliko radi na obezbeđivanju neophodnih uslova kako bi investicija mogla da bude započeta i realizovana.  Srbija će svojom podrškom ovoj investiciji biti jedna od prvih država na svetu koja će se pozicionirati kao jedan od centara gejming i e-sport industrije.  

Jedinstveni projekat "Gejming sela", koji je u potpunosti prilagođen gejming i e-sport industriji, sadržaće hotel, centre za obuku, luksuzne bungalove, fakultet, poslovni centar, sportske objekte, bazen, restorane i drugo. Deo projekta je i jedinstvena platforma preko koje će takmičari iz celog sveta učestvovati u takmičenjima na svetskom nivou.

 

 

 


 

Ostavite komentar