Lifestyle > Hi-Tech

Zanima vas KAD TAČNO Android 14 stiže na VAŠ TELEFON? Evo ODGOVORA i DETALJA

Ukoliko vaš mobilni još nije dobio ovo ažuriranje, pogledajte kada da očekujete

Autor: K1info/ENGADGET

22/11/2023 > 20:06 >> 20:07

podeli vest:

Zanima vas KAD TAČNO Android 14 stiže na VAŠ TELEFON? Evo ODGOVORA i DETALJA
Foto: Freepik.com


Mada je Google zvanično pustio u rad Android 14, dobar deo uređaja i dalje nije dobio ažuriranje svog operativnog sitema.

Zbog toga, sa sajta Engadget napravili su spisak na kome se nalaze gotovo svi veliki brendovi, i naveli kada bi Android 14 trebalo da stigne na njihove telefone. 

ASUS

Trenutno, Android 14 Beta je dostupan jedino za Zenfone 10. Nije rečeno kada bi Android 14 mogao stići kod ostalih ASUS korisnika, a iz kompanije su samo rekli da to "uveliko zavisi od stabilnosti i rezultata kod beta testova". 

Google

Veliki deo Pixel serije već ima Android 14, a prvi Android 14 Pixel Feature Drop očekuje se negde u decembru. Do tada, moguće je priključiti se Beta programu kako bi se videlo šta je sve rezervisano posebno za Pixel telefone. 

Huawei

Huawei uređaji u SAD, Kanadi i Evropi neće dobiti Android 14 zbog dobro poznate situacije sa sankcijama koje su uvedene protiv kineskog vrenda. Jedina nada da se to promeni, jeste otopljavanje u odnosima između SAD i Kine, naravno. 

Motorola

Motorola će početi sa Android 14 ažuriranjem poečtkom 2024. godine. Modeli 2022 Edge, Edge+ i Edge 30 Fusion su najstariji koji će dobiti novu verziju operativnog sistema, a dobiće ga i Razr, Razr+, Moto G Power, G Stylus i G 5G modeli. 

OnePlus

Trenutno se ne zna kada će Android 14 stići na OnePlus telefone, a iz kompanije su samo kratko rekli da "nemaju informacije o tome koje bi mogli da podele sa korisnicima". Ukoliko ste kupili OnePlus u poslednje tri godine, verovatno ćete dobiti Android 14, dodaje Engadget. 

Samsung

Samsung već dozvoljava korisnicima da koriste One UI 6, odnosno njihovu verziju Androida 14, a dobiće ga čak i stariji telefoni poput Galaxy S21 ili Galaxy A32. Ukoliko još niste dobili novu verziju svog OS, zato, samo budite strpljivi i stići će. 

Xiaomi

Pored Googla, Xiaomi je bio prvi proizvođač koji je na svoje telefone "poslao" Android 14. Trenutno se MIUI 14, građen na ovom OS, nalazi na modelima Xiaomi 12T, Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro. Što se starijih modela tiče, nažalost, moraće da sačekaju još malo.

Ostavite komentar