Lifestyle > Hi-Tech

Assassin's Creed Mirage KOŠULJA omogućava do sada NEDOŽIVLJENO ISKUSTVO gejminga

Košulja sadrži haptične tačke na prstima, stomaku, donjem delu leđa i rukama kako bi se simulirale različite interakcije, od vetra do bodeža

Izvor: K1info/Klix.ba

17/07/2023 > 16:38

podeli vest:

Assassin's Creed Mirage KOŠULJA omogućava do sada NEDOŽIVLJENO ISKUSTVO gejminga
Foto: OWO


Francuski izdavač video igara Ubisoft udružio se sa kompanijom OWO i zajedno na tržište plasiraju Assassin's Creed Mirage košulju sa haptičnim fidbekom. Kada obuče košulju, gejmer dobija osećaje kakve nije mogao da ima ranije.

Košulja sadrži haptične tačke na prstima, stomaku, donjem delu leđa i rukama, a trik je u algoritmu koji prilagođava devet talasnih parametara kako bi se simulirale različite interakcije, od vetra do bodeža.

Gejmer može da koristi aplikaciju za kalibraciju osećaja u određenim igrama ili ih jednostavno zameni sopstvenim. Kompatibilne igre se često oslanjaju na modove (poput "Fortnitea" i "Beat Sabera"), ali već postoji niz igara kao što su "Crisis Brigade 2: Reloaded" i "Drone Wars". Zbog toga ovo predstavlja prvu veliku saradnju.

Detalji o ceni i početku prodaje još uvek nisu objavljeni, ali čini se da će haptična košulja biti kompatibillna sa konzolama PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X i S kao i sa PC-jem. Igra na tržište stiže 12. oktobra, a OWO košulja uključivaće i kod za igru.

Founder Edition košulja prodavana je po ceni od 499 evra i bila je deo zalihe od 2.000 komada, ali to ne znači da će finalna verzija takođe toliko koštati.

Nosiva haptika za igre nije nešto novo, ali uglavnom je reč o eksperimentima. Sony ima sinestezijsko odelo za Rez Infinite, koje se pojavilo 2017. godine.

Saradnja Ubisofta i OWO-a ne znači da tehologija nužno postaje mainstream, ali se pojavila u vreme kada sledeća generacija hedsetova virtuelne stvarnosti dolazi na tržište.

Ipak, ne treba se iznenaditi ako ova tehnologija postane popularna jer je imerzija sve važnija u AR i VR igrama.

Ostavite komentar