Lifestyle > Hi-Tech

Ovo će vam UŠTEDETI vreme: Gmail UVEO 6 novih Al FUNKCIJA

To ukazuje da će u budućnosti veštačka inteligencija sve više da bude integrisana u našu svakodnevnu komunikaciju

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/06/2023 > 18:17

podeli vest:

Ovo će vam UŠTEDETI vreme: Gmail UVEO 6 novih Al FUNKCIJA
Foto: Unsplash.com


Korišćenje Gmaila sada je mnogo lakše zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Na ovogodišnjoj I/O konferenciji, Google je otkrio brojne načine na koje Al postaje sve korisnija za svakodnevne korisnike. Među njima je i novi Gmail alat pod nazivom Pomozi mi da napišem, koji je sada dostupan u okviru programa Workspace Labs. Ovaj alat je samo poslednji u nizu AI noviteta koje Gmail uvodi.

- Gmail ima dugu istoriju korišćenja moći veštačke inteligencije kako bi korisnicima olakšao sve aspekte rada sa emailom - rekao je Čao Vang, softverski inženjer iz Gmail tima za inteligenciju, a piše na zvaničnom blogu, prenosi Benchmark.rs.

Evo šest najvažnijih pomagala:

Pomozi mi da napišem (Help me write)

Ova funkcija koristi generativne AI modele kako bi kreirala kompletne email nacrte na osnovu jednostavnih uputa korisnika. Oni samo treba da kliknu na ikonicu Pomozi mi da napišem prilikom sastavljanja novog emaila, unesu temu o kojoj žele da pišu, a zatim kliknu na Create. Alat će kreirati ceo predlog emaila na osnovu unete teme. Korisnici posle mogu da izaberu Insert da ubace predloženi nacrt u email ili koristiti opciju Refine da naprave neke izmene.

Smart Compose

Ova funkcija pruža predloge za pisanje emaila, odnosno predlaže konstrukciju rečenica koristeći hibridni model generacije jezika. Dovoljan je samo jedan klik na taster Tab da se prihvati predlog i reči se automatski unesu u email bez potrebe da se kompletno ispišu.

Foto: Unsplash.com

 
Smart Reply

Ova funkcija može generisati do tri moguća odgovora na email poruke koje primite. Potrebna su samo dva klika da odaberete i pošaljete svoj odgovor.

Tabbed Inbox

Ova funkcija koristi mašinsko učenje da klasifikuje dolazne emailove na osnovu različitih parametara, poput toga ko je poslao email. Na osnovu toga, poruke se automatski sortiraju u jedan od pet različitih delova inboxa: Primary, Promotions, Social, Updates i Forums.

Summary Cards

Kada dobijete email sa puno informacija, ali vam je potrebno samo par bitnih detalja, Summary Cards ulazi u igru. Ova tehnologija automatski traži određene podatke iz dolaznih emailova kako bi razumela o kakvoj vrsti poruke je reč i koji su najvažniji detalji u njoj.

Nudging

Ova funkcija koristi model mašinskog učenja da detektuje na koje emailove niste odgovorili i predvidi na koje od njih biste obično odgovorili. Posle nekoliko dana, automatski će preneti poruku na vrh vašeg inboxa sa napomenom da ste je primili pre tri dana i pitanjem da li želite da odgovorite.

Foto: Pixabay.com

 

Sve ove funkcije čine Gmail jednim od vodećih alata u upotrebi veštačke inteligencije za poboljšanje korisničkog iskustva u elektronskoj pošti, ukazujući na budućnost u kojoj će AI sve više biti integrisan u našu svakodnevnu komunikaciju.

Ostavite komentar