Lifestyle > Hi-Tech

U poslednje vreme imate PROBLEM sa AŽURIRANJEM Windows 10? Niste jedini - REČ je o GREŠCI

Očekuje se da američka kompanija uskoro istraži problem

Izvor: K1info/b92.net

25/05/2023 > 16:24

podeli vest:

U poslednje vreme imate PROBLEM sa AŽURIRANJEM Windows 10? Niste jedini - REČ je o GREŠCI
Foto: Unsplash.com


U poslednje vreme velika većina korisnika Windowsa 10 susreće se sa raznim problemima posle najnovije nadogradnje ovog operativnog sistema. Radi se o nadogradnji s brojem KB5026361 za maj ove godine, koja je objavljena pre nekoliko nedelja.

Najveći problemi odnose se na "rušenje" PC, kao i izveštaje o pojavljivanju Blue Screen of Death (BSoD) posle ažuriranja. Neki od tih BSoD-ova stižu s greškom koja glasi Process1 Initialization Failed, a Neowin izveštava da se to dešava zbog toga što je datoteka Bootcat.cache oštećena.

Drugi korisnici Windowsa 10 nailaze na problem koji zvuči poznato, a to je neuspeh u instalaciji ažuriranja. Ovaj problem prate besmisleni kodovi, kao što je 0x800f0922.

Pored toga, korisnici ističu da se podešavanja miša resetuju posle ažuriranja. Na Redditu korisnici prijavljuju i da njihov Wi-Fi na laptopu ne radi i da Task Bar ne reaguje posle ažuriranja.

Problema s kumulativnim ažuriranjem Microsoft nikako ne može da se reši, jer je iste imao i Windows 11.

Foto: Pixabay.com

 

Očekuje se da će američka kompanija uskoro istražiti ove probleme i rešiti ih, iako u poslednje vreme deluje da je Microsoft mnogo više fokusiran na Windows 11, što s druge strane i nije neočekivano.

Podsetićemo, nedavno su iz Microsofta naveli da će 22H2 nadogradnja biti poslednje ažuriranje funkcija za Windows 10 operativni sistem.

Kako su naveli iz američke kompanije, sve verzije Windowsa 10, uključujući Home, Pro, Enterprise, Education, Pro Education, WorkStation Pro i IoT Enterprise, prestaće s podrškom 14. oktobra 2025. godine.

 

 

Ostavite komentar