Lifestyle > Hi-Tech

Mask ima miljenike? TWITTER vratio PLAVE KVAČICE pojedinim NALOZIMA, iako nisu PLATILI

Stiven King, Bijonse, Hari Kejn, Ričard Osman i Viktorija Bekam su među onima kojima je vraćena plava oznaka

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 14:49

podeli vest:

Mask ima miljenike? TWITTER vratio PLAVE KVAČICE pojedinim NALOZIMA, iako nisu PLATILI
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu, File


Na pojedine Twitter naloge sa više od milion pratilaca Twitter je ponovo postavio svoje plave oznake bez plaćanja pretplate.

Kako prenose strani mediji, Bijonse, Hari Kejn, Ričard Osman i Viktorija Bekam su među onima kojima je vraćena plava oznaka.

Twiter nalog BBC News, takođe, ponovo ima svoju zlatnu značku, a da za to nije platio.

Pre nego što je platformu kupio Elon Musk, plava oznaka je bila oznaka verifikacije koju su besplatno davali. Prvobitno je bio korišćen kao alat za autentifikaciju, dizajniran da pomogne u zaustavljanju lažnih naloga i širenja dezinformacija.

Sada je to simbol da se nalog pretplatio na premium uslugu pod nazivom Twitter Blue - a uz plaćanje je priložen i proces verifikacije. Pretplata iznosi oko osam dolara mesečno. Oni koji su odlučili da ne plaćaju pretplatu, počeli su da gube plave oznake 20. aprila.

Mask je rekao da je sam platio pretplatu u ime autora Stivena Kinga, glumca Vilijama Šatnera i košarkaša Lebrona Džejmsa koji su kritikovali potez Twittera o uvođenju pretplate.

Novinar Džejms O'Brajen, koji ima 1,1 milion pratilaca, jedan je od onih koji je sada dobio svoju plavu oznaku pošto je prethodno izgubio. On je potvrdio da nije platio pretplatu.

Međutim, neke poznate ličnosti poput glumca Rajana Rejnoldsa, još uvek nemaju plavu oznaku uprkos tome što imaju preko 21 miliona pratilaca.

 


 

 

Ostavite komentar