Lifestyle > Hi-Tech

Ilon Mask o bolnom POSLOVANJU: PRODAJEM Twitter, ako naiđe PRAVI KUPAC

Mask je u intervjuu naveo da je radna snaga Tvitera smanjena na oko 1.500 zaposlenih.

Izvor: K1info/Tanjug

12/04/2023 > 15:27

podeli vest:

Ilon Mask o bolnom POSLOVANJU: PRODAJEM Twitter, ako naiđe PRAVI KUPAC
Foto: Tanjug/AP


Amerčki milijarder i vlasnik kompanija Tesla i Twitter, Ilon Mask, izjavio je da je upravljanje kompanijom Twitter prilično bolno, ali da ta platforma za društvene mreže, i pored novog vlaništva i rukovodstva, polako propada.

On je danas u intervjuu za BBC, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Twittera, rekao da je nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije  neka vrsta zabave.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Twittera, Mask je rekao:

- Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo.

Dodao je i da reč o zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci, ali je naglasio  da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Foto: Tanjug/AP

 

Mask je saopštio da zbog obima posla ponekad spava u kancelariji, i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci u koje niko ne ide.

Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu BBC-a na Twitteru doda oznaka koja ga opisuje kao medij koji finansira vlada, Mask je rekao da zna da  BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u  državne medije.

Twitter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".

On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila".

 

Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

Mask je u intervjuu za Bi-Bi-Si koji je vođen na Twitter ''Spejsu'', odnosno opciji u kojoj se govornici i slušaoci mogu slobodno uključiti glasovnim putem u virtuelnu debatu, govorio o preuzimanju Tvitera i svojoj poslovnoj politici, uključujući otpuštanja, dezinformacije i svoj stil rada, prenosi Rojters.

- Nije dosadno. Čitava stvar je rolerkoster - rekao je Mask.

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregory Bull

 

Mask je u intervjuu naveo da je radna snaga Twittera smanjena na oko 1.500 zaposlenih, sa oko 8.000 koliko ih je bilo u trenutku kada je on preuzeo tu platformu, uz obrazloženje da je do toga moralo doći.

- Uopšte nije bilo zabavno. Kompanija će bankrotirati ukoliko odmah ne smanjimo troškove. Ovo nije situacija za brižne-nebrižne. Više je ovako - ako ceo brod potone, niko neće imati posao - rekao je Mask.

Upitan da li se kaje što je kupio kompaniju, on je ocenio da je ''trebalo da to uradi'', pošto je ''situacija sa Twitterom bila jako bolna, i da bila reč o nekoj vrsti zabave.

Vlasnik Twittera Elon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije Spejs Eks, kupio je Twitter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

 

Ostavite komentar