Lifestyle > Hi-Tech

FORZA MOTORSPORT biće NAJNAPREDNIJA SIMULACIJA trka ikada napravljena, stiže uskoro

Forza Motorsport stiže na PC i konzole Xbox Series X/S, a u video najavi Turn 10 Studios otkrio je niz detalja o predstojećoj igri

Autor: K1info/klix.ba

30/01/2023 > 08:16

podeli vest:

FORZA MOTORSPORT biće NAJNAPREDNIJA SIMULACIJA trka ikada napravljena, stiže uskoro
Foto: Youtube PrintScreen/Forza


Nova igra donosi više od 500 automobila, uključujući veći broj trkačkih u odnosu na bilo koji drugi naslov u franšizi. U igri je više od 100 potpuno novih automobila, kao i 800 unikatnih nadogradnji.

Trke će se odvijati na 20 lokacija od kojih je pet potpuno novih. Prvi tizer za Forzu Motorsport iz juna 2022. godine otkrio je dve, a to su Hakona u Japanu i Kijalami u Južnoj Africi.

- Ovo je tehnički najnaprednija simulacija trka ikada napravljena. Sve, uključujući gameplay, koristi 4K rezoluciju pri 60 frejmova u sekundi. Pri put u istoriji Forze Motorsport, dinamičke postavke doba dana će pretvarati dan u noć tokom trka. Napredni modeli za vremenske prilike regulišu sve, od kiše do razvoja oblaka. Dok trke budu trajale, na stazi će se nakupljati ostaci pneumatika. Svi ovi faktori će uticati na uslove na stazi, a biće vidljiva i oštećenja automobila - izjavio je direktor studija Kris Esaki.

Turn 10 Studios tvrdi da će i zvuk u igri biti najbolji ikada. Podržavaće Dolby Atmos, a fokus će biti na zvuku motora, s tim da se može očekivati eho i odjekivanje. Govor najavljivača takođe će biti prilagođen lokacijama.

Iz studija je navedeno da nova Forza sadrži više tehničkih noviteta od Forze 5, 6 i 7 zajedno. Predstavljaće žestoku konkurenciju Gran Turismu, ali kada će stići na tržište, još uvijek nije poznato. Ipak, veruje se da će to biti uskoro.

 

Ostavite komentar