Lifestyle > Gurmanlook

NAORUŽAJTE SE DOBRIM RECEPTIMA! Ovo će biti NAJVEĆI KULINARSKI TRENDOVI u 2024. godini

Izgleda da ćemo ove godine dati mašti na volju, i spajati nespojive sastojke

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/01/2024 > 13:42

podeli vest:

NAORUŽAJTE SE DOBRIM RECEPTIMA! Ovo će biti NAJVEĆI KULINARSKI TRENDOVI u 2024. godini
Foto: Freepik.com


Tim stručnjaka, zajedno sa influenserkom Sidni Stenbek sa Pinteresta, pripremili su listu pod nazivom "Pinterest predviđa 2024". Oni su zabeležili podatke o tome šta pretražuje čak 482 miliona korisnika.

Tako smo saznali šta će biti veliki trendovi u ovoj godini, a kada je reč o hrani i piću, najviše su se pretraživali tropski recepti. Dakle, predviđa se da će tropski specijaliteti biti veoma popularni 2024. godine. 

Prema izveštaju Pinteresta, "kokteli od ananasa" su zabeležili skok od 70 posto u pretragama, dok je "kolač od ananasa" zabeležio skok od 50 posto.

Za 35 posto porasla je i "kokosova estetika", kao i slatka "havajska piletina" sa dodatkom ananasa.

Ono što je sve iznenadilo, jeste jedan trend koji se javlja u svetu hrane, a u pitanju je kombinovanje jela koja na prvi pogled izgledaju potpuno nespojivo, ali treba probati, jer se šuška da su ovo veoma ukusna jela koja dobro funkcionišu zajedno. Između ostalog, tu su burger kesadilja, karbonara ramen i čizburger takos.

Ova kombinacija jela poznata je na društvenim mrežama kao "Food Mash-up" i već je neko vreme hit, a na TikToku smo pronašli razne video recepte za takva jela.

Ostavite komentar