Lifestyle > Gurmanlook

Ovo je Sanjin RECEPT ZA MAK TORTU koja se BRZO SPREMA, a isprljaćete samo šerpu i kutlaču

Svi su potpuno poludeli za tortom u kojoj se prepliću mak, plazma i bela čokolada, probajte i uverite se sami

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

30/12/2023 > 21:57

podeli vest:

Ovo je Sanjin RECEPT ZA MAK TORTU koja se BRZO SPREMA, a isprljaćete samo šerpu i kutlaču
Foto: K1info


Danas donosimo jedan sjajan recept. Ukus je fantastičan, a kombinacija maka i bele čokolade se topi u ustima. Torta je brzo gotova, a isprljaćete samo jednu šerpu i kutlaču.

Fil je zimski, a lako se oblikuje i ukrašava. Primprema se jednostavno i brzo. Recept smo pronašli na profilu fud blogerke Sanje Tubić, poznatije pod nazivom sanja_homemade_cooking. 

Potrebno: 

  • 200 gr maka
  • 80 gr šećera
  • 4 kašike griza
  • malo arome vanile
  • 300 gr mlevene plazme
  • 150 gr putera (margarina)
  • 600 ml mleka

 

Preliv: 

  • 150 grama bele čokolade i 50 ml slatke pavlake

Foto: K1info

 

Priprema:

  • U mleku skuvajte sve osim keksa i putera. Kuvajte na umerenoj temepraturi dok se masa ne zgusne
  • Skloniti sa vatre i dodajte puter i mleveni keks
  • Formirati željeni oblik torte. Sanja je koristila kalup za tart - prečnika 22 cm
  • Ostaviti da se ohladi
  • Slatku pavlaku zagrejati i preliti preko izlomljene čokolade
  • Promešati da se sve lepo sjedini i preliti preko torte
  • Dekorisati po želji

Ostavite komentar