Lifestyle > Gurmanlook

POSNI RUČAK: Ukusna MUSAKA od plavog patlidžana i paprike

Šta ćete danas da spremate? Imamo ideju za ukusan i jednostavan obrok

Autor: K1 info/ stvarukusa.mondo.rs

11/09/2023 > 11:30

podeli vest:

POSNI RUČAK: Ukusna MUSAKA od plavog patlidžana i paprike
Foto: Freepik.com


Recept koji vam danas donosimo praktičan je i jeftini, a dodatni bonus je i što se brzo pravi, pa nećete izgubiti puno vremena u kuhinji. 

Sastojci: 500 g krompira, 500 g plavog patlidžana, 500 g sveže crvene mesnate paprike, 200 ml ulja, 500 ml soka od paradajza, 1 glavica luka, 3-4 čena belog luka, 1 kašika oštrog brašna, 1 kašika šećera, svež peršun

Priprema: Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu. Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata. Na ulju propržite seckan crni luk, zatim dodajte beli luk i nalijte sokom od paradajza. Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna. Kuvajte dok se ne zgusne.

U dosta ulja ispržite 8 do 10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite. Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite. Iseckanu crvenu papriku dinstajte na tom istom ulju 15 minuta. Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ostavite komentar