Ruke VREDNE, a pita LENJA - recept koji MORATE da probate, evo kako da napravite starinsku pitu s jabukama
Postoje različite varijante recepata, ali u ovu lenju pitu ćete da se zaljubite na prvi zalogaj
07.08.2022
GurmanlookAko su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više
podeli vest:
Staro srpsko jelo Bungur priprema se od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.
Sastojci: 700 grama pšenice, 300 grama kajmaka, 2 decilitra mleka i so po ukusu
Postoje različite varijante recepata, ali u ovu lenju pitu ćete da se zaljubite na prvi zalogaj
07.08.2022
GurmanlookKo može da im odoli?
12.08.2022
GurmanlookPripremanje: Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu. Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso. Tako pripremljenu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva. U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti. Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.
Stigla je sezona mnogima omiljenog jesenjeg povrća
31.10.2022
GurmanlookRecept za uštipke bez kvasca, idealan doručak ili večera za sve koji žure
29.10.2022
GurmanlookDonosimo vam recepte za dva domaća začina idealna za zimsku hranu
24.10.2022
GurmanlookKo ne voli ajvar? Samo je pitanje da li više volite od dinastanih ili pečenih paprika? Blagi ili ljuti?
15.09.2022
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
17.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar