Kultura > Pozorište

Producent Miljan Beloica o TANGO OPERI "Marija iz Buenos Airesa": Potcenili smo je, to je REMEK DELO

Na sceni će tokom izvođenja tango opere biti 27 članova ansambla koji će dočarati argentinski ambijent

Izvor: K1info/Tanjug

23/03/2023 > 14:00

podeli vest:

Producent Miljan Beloica o TANGO OPERI "Marija iz Buenos Airesa": Potcenili smo je, to je REMEK DELO
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je producent Miljan Beloica, koji je govorio o izvođenju tango opere "Marija iz Buenos Airesa" Opere Nova Kragujevac 2. aprila u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Beloica je rekao da su tragajući došli do interesantne tango opere, čija forma im je zagolicala maštu kako bi to izgledalo na našoj sceni.

- Iskren da budem, u početku smo potcenili to delo, mislili smo da se radi o tangu, neki argentinski melos, međutim kako smo dalje istraživali, shvatili smo da u rukama imamo remek delo - rekao je Beloica.

Prema njegovim rečima, "Marija iz Buenos Airesa" je najznačajnije delo koje je napisao Astor Pjacola, koje kao tango opera predstavlja "mnogo više od plesa i  muzike".

Beloica je ocenio da Pjacolino delo predstavlja perfsonifikaciju društva osiromašenog duha, koje ne vodi puno računa o umetniku, nastoji da prikaže probleme i ponudi nadu da nešto može da bude bolje.

- Publika može očekivati jak emotivni naboj. Sigurni smo da ćemo to preneti na publiku i da će to poneti sa sobom i dugo o tome pričati - rekao je Beloica.

Opera Nova Kragujevac je mlada organizacija osnovna 2018. godine sa velikim, ambicioznim planom da u Kragujevcu osnuju opersku scenu, podsetio je Beloica.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Miljan Beloica, producent

To je u početku bila nemoguća misija, jer se krenulo ni iz čega, a prve predstave su izvedene u Knjaževsko srpskom teatru.

- Prethodno smo producirali tri barokne opere, a ovaj put će u Beogradu imati priliku da vide jedno značajno delo i mladu organizaciju koja želi novim operskim pristupom da pozove publiku - zaključio je Beloica.

 

Ostavite komentar