Kultura > Muzika

Noć kada Marčelo NIJE ISPUNIO ŽELJU Marku Šeliću

Spektakularnim koncertom u MTS dovorani reper je najavio novu fazu u svojoj karijeru

Izvor: K1info

07/12/2022 > 14:12

podeli vest:

Noć kada Marčelo NIJE ISPUNIO ŽELJU Marku Šeliću
Foto: Aleksandra Ignjatović

Marko Šelić je, barem je tako rekao, hteo da održi sedeći koncert. Ali, Marčelo mu nije ispunio želju do kraja.

Ne možeš ti, uz takvu energiju, da očekuješ da publika sedi sve vreme, čak ni u udobnim foteljama MTS dvorane. Što, da se ne lažemo, i nije bilo neko iznenađenje. Čak ni za njega samog.

Elem, Marčelo je u utorak uveče skočio bez padobrana u nepoznato, pred više od 1.500 svedoka, i uz njihovu podršku i odobravanje, dočekao se na noge. Jer, ovo nije bio tek jedan od koncerata repera Marčela. Bio je to muzičko-scenski spektakl, dramaturški osmišljena priča s elementima drame, komedije, akcije, trilera, fantazije, romanse… i sa svim onim detaljima koji, nek oproste oni kojima ovaj izraz smeta, čine mainstream zabavu. I to nikako nije loše. Naprotiv. Jer, ono što Marčelo ima da kaže, treba da čuju ne samo njegova hip-hop publika, ni tzv. alternativna elita, već doslovno svi.

 

Sa vrhunskim bendom iza sebe i briljantnom Nevenom Glibetić pored sebe, Marčelo se u dva i po sata samouveremo prošetao kroz 20 godina (zar već?) karijere, ispričavši svoju, i priču mnogih u ovoj zemlji. Od depresije i odustajanja, do rezignacije i besa i, konačno, nove nade za neke nove klince. I za sve nas.

Krenuo je sa “Udahni i pusti”, pa preko “Jbg” i “Budilnika”, stigao do “Sunca” na bisu. Uz sve međustanice između, u rolerkoster vožnji u kojoj je dokazao/potvrdio da mu, barem na ovim prostorima, u “pakovanju” stihova nema ravnog. Kao što neko u publici reče, “ovo je kao Balašević za nove generacije”. I, ako se shvati na pravi način, nije to mnogo daleko od istine.

S mnogo elemenata klasičnog rok koncerta u aranžmanima i u scenskom nastupu, povremeno tišim mikrofonom nego što bi jedan reper trebalo da ima, ali i s odlično kanalisanom energijom koju je delio s publikom, Marčelo je u MTS dvorani potvrdio ono što je “Nojeva varka” već najavila. Sazreo je. Za Next Level.

Na kraju, obećao je da će decembarski susret u MTS dvorani postati tradicija. Držimo ga za reč.

 

Ostavite komentar