Kultura > Muzika

METALLICA koncertom ODAJE POČAST bračnom paru Zazula koji im je POMOGAO na početku karijere

Džoni i Marša Zazula bili su osnivači etikete Megaforce Records, prvog izdavača za kojeg je Metallica potpisala na početku karijere

Autor: K1 info/Tanjug

27/09/2022 > 22:14

podeli vest:

METALLICA koncertom ODAJE POČAST bračnom paru Zazula koji im je POMOGAO na početku karijere
Foto: Youtube PrintScreen


Hevi metal grupa Metallica najavila je da će 6. novembra održati poseban koncert na Floridi kada će izvesti u celosti svoj debi "Kill 'Em All" (1983) i sledeći album "Ride The Lightning" (1983).

Američki metal veterani će nastupom u prostoru "Hard Rock Live" u gradu Holivudu odati poštu menadžerskom paru Džoniju i Marši Zazula, koji su ih vodili na početku karijere, a pregrupa će biti Raven, kao i na njihovoj prvoj turneji 1983. godine.

"Džoni nam je bio pružio prvu priliku u Njujorku, objavio nam prve albume na njegovoj Megaforce Records etiketi i poveo nas na našu prvu pravu turneju. Sa Maršom uz sebe, Džoni je bio naš mentor, menadžer, izdavač i očinska figura svima nama", naveo je bend.

Foto: Youtube PrintScreen

Džoni i Marša Zazula

Podsetivši da su Džoni i Marša Zazula nedavno preminuli u razmaku od godinu dana, članovi sastava Metallica su istakli da bez njih ne bi bili danas ovde gde jesu.

Kako je najavljeno, Metallica će deo novca zarađenog na tom koncertu u ime Zazula donirati dobrotvornoj fondaciji "MusiCares" koja brine o muzičarima u nevolji.

 

 

 

Ostavite komentar