Kultura > Muzika

Koštalo ga PISMO o ratu u Ukrajini: Bura u Poljskoj zbog OTKAZANIH KONCERATA Rodžera Votersa

Voters je negirao da je otkazao nastupe u Poljskoj, iako su 21. i 22. april uklonjeni sa spiska koncerata na njegovim društevnim mrežama

Autor: K1 info/Tanjug

25/09/2022 > 17:16

podeli vest:

Koštalo ga PISMO o ratu u Ukrajini: Bura u Poljskoj zbog OTKAZANIH KONCERATA Rodžera Votersa
Foto: Tanjug/AP


Gradsko veće Krakova ove nedelje raspravljaće o predlogu da se Voters proglasi za "personu non grata", dok je odbornik Lukaš Vantuh pozvao stanovnike grada da bojkotuju koncerte, piše Guardian.

Ranije ovog meseca, Voters je napisao otvoreno pismo u kojem je rekao kako zapad treba da prestane da snabdeva oružjem Ukrajinu, optužujući predsednika Volodimira Zelenskog da je dozvolio "ekstremni nacionalizam" u Ukrajini i pozivajući ga da "stavi tačku na ovaj smrtonosni rat".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Waters (@rogerwaters)

 

Juče je organizator Live Nation Poland saopštio da su koncerti Rodžera Votersa, koji su bili zakazani za 21. i 22. april sledeće godine u gradskoj areni Tauron, otkazani, ali nisu dali više detalja.

Voters je na svom Facebook nalogu demantovao izveštaje poljskih medija da se njegov tim povukao, kritikujući Vantuha i optužujući ga za "drakonsku cenzuru", uz poruku "Ostavi decu na miru", parafrazirajući hit singl Pink Floyd. Ipak, na Instagram, Facebook i Twitter nalozima čuvenog muzičara može se videti da se koncerti iz Krakova više ne nalaze na spisku evropske turneje "This is Not a Drill".

 

 

Rodžer Voters je dodao da je samo želeo da podstakne Rusiju i Ukrajinu "da rade na pregovorima, a ne da stvari eskaliraju ka gorkom kraju".

 

 

 

Ostavite komentar