Kultura > Muzika

Red Hot Chili Peppers OBJAVILI PESMU posvećenu PREMINULOM GITARISTI Ediju Van Halenu

Edvard Van Halen bio je holandsko-američki muzičar, najpoznatiji kao gitarista i suosnivač sastava Van Halen

Autor: K1 info/Tanjug

29/09/2022 > 19:26

podeli vest:

Red Hot Chili Peppers OBJAVILI PESMU posvećenu PREMINULOM GITARISTI Ediju Van Halenu
Foto: Youtube PrintScreen


Američki rok sastav Red Hot Chili Peppers objavili su pesmu "Eddie", posvećenu uticajnom gitaristi Ediju Van Halenu (1955-2020), koja prethodi izlasku njihovog novog, 13. albuma "Return of the Dream Canteen", najavljenog za 14. oktobar.

"Ponekad ne shvatimo koliko smo duboko dirnuti i povezani sa umetnicima do dana kada umru. Edi Van Halen je bio jedinstven", napisao je pevač Entoni Kidis na zvaničnom Facebook nalogu benda.

 

 

Prema njegovim rečima, basista Pepersa Fli došao je na jednu probu sa "osećajnom bas deonicom", uz koju su počeli da sviraju, punog srca, gitarista Džon Frušante, bubnjar Čed Smit i on.

Uskoro se iskristalisala pesma u čast virtuoznog gitariste benda Van Halen, a Kidis je istakao koliko su bili tužni i koliko im je "stalo do osobe koja je toliko dala našim životima".

"Iako pesma ne govori o Ediju po imenu, govori o njegovim ranim danima na Sunset stripu (u Los Anđelesu) i rokenrol tapiseriji koju je Van Halen naslikao u našim umovima. Na kraju, naša pesma traži da ne pamtite Edija po umiranju već življenju svog najluđeg sna", zaključio je Kidis.

 

 

 

Ostavite komentar