Kultura > Muzika

Muzičko-sportski spektakl čeliste Tokea Moldrupa na Sava promenadi

Muzičar će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite

Autor: K1 info/Tanjug

22/09/2022 > 20:52

podeli vest:

Muzičko-sportski spektakl čeliste Tokea Moldrupa na Sava promenadi
Foto: Youtube PrintScreen


Danski čelista i posvećeni maratonac Toke Moldrup, održaće nesvakidašnji muzički maraton u subotu, 24. septembra, od 11 časova na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala.

Naime, on će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.

Toke Moldrup jedan je od najpriznatijih violončelista u Danskoj. Svetski mediji proglasili su ga za "zvezdu", "čoveka sutrašnjice", kao i "savršenog perfekcionistu na violončelu".

Nastupao je solo i sa istaknutim muzičarima na velikim muzičkim scenama širom sveta.

Tokom karijere razvio je strast prema trčanju na duge staze, koju je uvezao sa koncertima i muzikom koja je njegov najveći pokretač.

Na ideju da se oproba u muzičkom maratonu i spoji nespojivo došao je dok je trčao sa svoje troje dece sa kolicima za bebe.

- Osećam da sam konačno pronašao prirodnu vezu između muzike i sporta u kojoj će uživati svi, a takođe i ja - rekao je Moldrup uoči muzičko-sportskog spektakla na Sava promenadi.

ArtLink festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative "Gradovi festivali" i sa motom "Umetnici za prirodu", održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu.

Festival je i inicijator i nove regionalne platforme za promociju regiona kao kulturno-turističke destinacije uz kampanju "Umetnici za prirodu" uz podršku Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije.

Bahov muzički maraton na Sava Promenadi trajaće približno pet sati, a posetioci su pozvani da sa Moldrupom trče, voze bicikl i navijaju za njega duž rute uz Savu.

 

 

 

Ostavite komentar