Kultura > Muzika

Solistički koncert Tijane Bogićević na Kolarcu

Pevačica raskošnog glasa nastupiće danas, 16. septembra, sa početom u 20.30 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine

Autor: K1info

16/09/2022 > 09:46

podeli vest:

Solistički koncert Tijane Bogićević na Kolarcu
Foto: Miomir Milić


Koncert u okviru "Atrium Sessions" serije nastupa, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, prvobitno je bio najavljen za 09. septembar u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, ali je pomeren zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Tijana Bogićević je srpska pop pevačica rođena u Novom Sadu. Bila je predstavnica Srbije na na Pesmi Evrovizije 2017. sa pesmom "In Too Deep".

Početkom svoje profesionalne muzičke karijere smatra 2001. godinu i upoznavanje sa Vladom Georgievim, kada pristupa njegovom bendu kao prateći vokal. Uporedo nastupa i sa svojim bendom koji postaje jedan od najtraženijih klupskih pop bendova.

Pesmu "Tražim", koja postaje veliki hit i gotovo neizostavna numera u svim šou programima, snima 2010. godine. Sledeće, 2011. godine, odlazi na Pesmu Evrovizije kao prateći vokal i predstavlja Srbiju sa Ninom i pesmom "Čaroban". 

Pesme koje su izazvale veliku pažnju su Tijanini dueti sa grupom Flamingosi i Aleksom Jelićem, kao i emotivna balada "Čudo", koja je bila svojevrsna najava saradnje sa kompozitorom i producentom Dušanom Alagićem. Debi album istog naziva objavila je 2018. godine, sa koga su se izdvojili hitovi "Hajde onda ništa", "U redu" i "Bezuslovno". Usledili su veoma uspešni solistički koncerti u Beogradu i Novom Sadu 2019. godine.

Tijana je objavila duet sa Aleksandrom Sarom Milutinović za pesmu "Širina", a Sara Milutinović je autor i narednog Tijaninog hita, "Javna tajna", koji je objavljen 2020. godine.

Svoj drugi studijski album "Blizu" Tijana je objavila u junu 2022. godine, na kome se nalaze pesme: "Blizu", "Umem", "Ponovo ljubav".

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Ostavite komentar