Kultura > Muzika

CRVENA JABUKA večeras u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

Od 1985. godine kada su osnovani u Sarajevu, grupa je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima, vrlo brzo stekavši veliku popularnost

Autor: K1info

15/09/2022 > 14:37

podeli vest:

CRVENA JABUKA večeras u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja
Foto: promo Crvena jabuka


Legendarni sastav Crvena jabuka održaće koncert danas, 15. septembra, u Kapetan Mišinom zdanju u okviru serije muzičkih nastupa "Atrium Sessions" u organizaciji Centra beogradskih festivala. (Ovaj koncert prvobitno je bio najavljen za 10. septembar, ali je pomeren zbog nepovoljnih vremenskih uslova).

Crvena jabuka je osnovana 1985. godine u Sarajevu. Njihova muzika bila je inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvenac "Crvena jabuka", objavljen 1986, bio je trenutni uspeh. Grupa je brzo stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.

Od prvog albuma ("Bježi kišo s prozora", "Dirlija", "Nek te on ljubi"...) do najnovijeg  "Tvrđava" snimili su više od 200 pesama, a za ploču "Sanjati" iz 1990. nagrađeni su međunarodnom nagradom Ampex Golden Reel. Zato i ne čudi što se na njihovim koncertima često može čuti i više od 30 pesama.

Foto: promo Crvena jabuka

Dražen Žerić Žera, Crvena jabuka

Među njihovim brojnim hitovima nalaze se numere: "Ima nešto od srca do srca", "Nekako s proljeća", "Bacila je sve niz rijeku", "Volio bih da si tu", "To mi radi", "Tuga, ti i ja", "Uzmi me kad hoćeš ti", "S tvojih usana", "Stižu me sjećanja"...

Kroz sve te godine i pesme Crvena jabuka nije gubila publiku - samo je dobijala novu i zato se sada na njihovim nastupima mogu sresti sve generacije. Kada dođe trenutak da se zapevaju neki od najčuvenijih hitova, emocija koju pesme Crvene jabuke nose opstaju uprkos svemu.

Zato i ovog puta u možemo očekivati spontan i dirljiv nastup, u kom publika učestvuje podjednako kao i bend, jer kako Žera kaže, "pravila u muzici ne postoje: to nije matematika, to je emocija".

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima. Biće omogućena prodaja ulaznica pred sam koncert, od 18h na ulazu u koncertni prostor, iz ulice Vuka Karadžića 1.

Foto: Promo

 

Ostavite komentar