Kultura > Muzika

Đule Van Gogh: Sa publikom uvek delimo visoki napon rokenrola

U oktobru se može očekivati novi singl i spot koji će najaviti šta to Van Gogh želi da deli sa publikom u narednih par godina

Autor: K1/Tanjug

03/07/2022 > 12:39

podeli vest:

Đule Van Gogh: Sa publikom uvek delimo visoki napon rokenrola
Foto: Screenshot Tanjug video


Popularni bend Van Gogh održao je sinoć koncert u okviru 12. izdanja festivala Arsenal fest u Kragujevcu, a frontmen sastava Zvonimir Ðukić Ðule specijalno za Tanjug istakao je da su sa publikom podelili visoki napon rokenrola i da im je bilo fantastično u razmeni energije sa fanovima.

- Ovo je drugi put da sviramo na Arsenal festu. Prvi put smo gostovali 2015. godine. Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije, ne samo u Beogradu ili drugim gradovima. Imam sve pohvale za organizaciju. Ovo je pravi puls grada, po volji je publici. Drago mi je da su došli ljubitelji muzike iz celog regiona - smatra Ðukić.

Foto: Tanjug/Igor Stanić/bs

 

On je ukazao da je Arsenal festival različitog senzibiliteta, i u tome i jeste njegova prednost.

- Za ukus različite publike postoje izbori bendova, što je dobro, jer negde ideja i jeste da se dogode različiti senzibilteti, ne da sve bude jednosmerno. Mi smo sa sjajnom publikom sinoć podelili visoki napon i bilo nam je zaista fantastično - sređivao je utiske frontmen.

Ðukić je otkrio da je njihov nastup trajao sat vremena po želji organizatora, a da su oni navikli na dugačke koncerte.

- Međutim, odlična set lista koju smo napravili, očigledno je uspela da izazove pozitivne reakcije publike. Važno je napraviti dobar izbor pesama za svaki nastup - rekao je za Tanjug jedan od najpopularnijih rokera u Srbiji.

Foto: Tanjug/Igor Stanić/bs

 

Deseti studijski album „More bez obala“ (2019) i nakon tri godine je i dalje aktuelan, Van Gogh redovno svira pesme sa tog materijala, kao sinoć veliki hit „Više te ne volim k'o pre“.

- Naš album „More bez obala“ je visoko kolorijski album, mi ga tako zovemo. Pun je koncertnih naslova. Možda imamo i privilegiju da se uljuljkamo u komfornoj zoni i da gradove koje su pred nama odsviramo još par godina na takav način. Međutim, iskreno, to nije naš stil. Imamo želju da se menjamo, da istražujemo, da promenimo stilove i svaki put smislimo nešto novo kada su naše pesme u pitanju - analizirao je Ðule rad benda koji je osnovan 1986. godine i bliže se jubileju od četiri decenije postojanja.

Foto: Tanjug/Igor Stanić/bs

 

Beogradski roker je otkrio da neće ovog leta nastupati na „Beer festu“, iako su gotovo redovni na tom festivalu na Ušću na kome okupe barem 100 000 ljudi ispred bine, a preskaču i 22. izdanje festivala „Exit“ u Novom Sadu.

- U oktobru se može očekivati novi singl i spot koji će, između ostalog, i najaviti šta to Van Gogh želi da deli sa publikom u narednih par godina - naveo je Ðukić.

Ostavite komentar