Kultura > Muzika

Američki "Harlem Gospel Hor" nastupio u Beogradu: Koncert je bio posvećen pop divi VITNI HJUSTON

Pored hitova Vitni Hjuston, hor je izveo i najpoznatije pesme gospel tradicije, u kombinaciji sa džezom i bluzom

Izvor: K1info/Tanjug

06/12/2023 > 23:03

podeli vest:

Američki "Harlem Gospel Hor" nastupio u Beogradu: Koncert je bio posvećen pop divi VITNI HJUSTON
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Jedan od najpoznatijih gospel horova na svetu "Harlem Gospel Hor" nastupio je večeras u Mts Dvorani, a gosti iz SAD posvetili su koncert Vitni Hjuston, obeležavajući 60 godina od rođenja slavne pop soul dive. 

Pored hitova Vitni Hjuston, hor je izveo i najpoznatije pesme gospel tradicije, u kombinaciji sa džezom i bluzom od "O hepi dej" do "Amejzing grejs".

 

"Harlem Gospel Hor" su jedini gospel hor koji je nastupao sa superzvezdama kao što su Dajana Ros, Džimi Klif, Kit Ričards i Bono Voks.

Nastupali su za predsednike Amerike, pape, britansku kraljevsku porodicu, Nelsona Mandelu.

Inspirativna snaga crne gospel muzike u izvođenju ovog hora seže duboko u dušu onih koji ih slušaju, šireći poruku radosti i nade.

Baš tako je bilo i večeras u Mts Dvorani, gde je publika ovacijama nagradila protagoniste ovog prvorazrednog muzičkog događaja. 

Jedinstvena tradicija gospel pesama je zauvek promenila svetsku muziku i mnogi muzički stilovi potiču upravo od crnog gospela.

"Harlem Gospel Hor" je osnovao Alen Bejli 1986. godine povodom proslave u čast Martina Luter Kinga i sastavljen je od najboljih glasova i muzičara iz crnih crkava njujorškog kvarta Harlem.

 

Ostavite komentar