Kultura > Muzika

Posle svih nedoumica, ARSENAL FEST OSTAJE U KRAGUJEVCU, zakazan i datum festivala za narednu godinu

Sporazum o nastavku saradnje potpisali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zastupnik Arsenal festa Zoran Vulović

Izvor: K1info/Tanjug

17/10/2023 > 08:54

podeli vest:

Posle svih nedoumica, ARSENAL FEST OSTAJE U KRAGUJEVCU,  zakazan i datum festivala za narednu godinu
Foto: Live Production


Arsenal fest će se i dalje održavati isključivo i samo na teritoriji Kragujevca, što su današnjim potpisivanjem Sporazuma potvrdili gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zastupnik Udruženja "Arsenal fest" Zoran Vulović, a sledeće izdanje festivala biće održano od 27 do 29. juna 2024. godine. 

- Time smo stavili tačku na priče o tome da Arsenal fest odlazi iz Kragujevca - rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, ističući izuzetnu saradnju sa Zoranom Vulovićem koji nijednog trenutka nije imao takvu ideju niti je ona ikada postojala. 

Foto: Zoran Lazarević Laki

 

Arsenal fest izrastao je u Kragujevcu, Kragujevčani su pokrenuli čitavu ideju a sam naziv "Arsenal fest" proističe iz naziva kulturno – istorijskog lokaliteta Kneževog arsenala. 

Sporazumom je definisano da se naziv "arsenal" ne može upotrebiti bez prethodne saglasnosti obe strane čime smo zaštitili ime "Arsenal festa" i potvrdili da je ovaj muzički festival svoj na svome i da nema potrebu da menja domaćina, poručio je gradonačelnik Dašić. 

- Ovaj Sporazum je dokaz odlične saradnje grada Kragujevca i Arsenal festa koja traje već 13 godina i potvrda da ćemo je u budućnosti još više produbiti i poboljšati - kazao je Zoran Vulović, zastupnik Udruženja Arsenal fest. 

Foto: Zoran Lazarević Laki

 

Ove godine Arsenal fest, podsetio je on, imao je preko 40 000 posetilaca, izvođače iz 16 zemalja sveta i preko 60 umetnika, što govori da je postao internacionalni muzički festival – mesto gde i publika i izvođači dolaze iz celog sveta.

- U Vojno tehničkom zavodu u Kragujevcu, 1884. godine zasijala je prva sijalica na Balkanu i upravo zbog toga sledeći Arsenal fest će biti u znaku svetla i dobre muzike. Ponosni na to što na istom mestu gde je krenula svetlost na Balkanu kreće i novi Arsenal fest 14. po redu koji će slaviti paljenje svetla na Balkanu. Karte se u prodaju puštaju 27. oktobra, a 14. Arsenal fest održaće se od 27 do 29. juna 2024. godine - najavio je Vulović.

Foto: Live Production

 

Arsenal fest, koji se tradicionalno od 2011.godine održava na Kneževom arsenalu, jedinstvenom ambijentalnom kompleksu u Srbiji i Evropi, postao je neizostavni deo kulturnog miljea grada, po kome se Kragujevac prepoznaje na kulturnoj mapi naše zemlje, a van nje i kao festivalski grad.

Kao muzički događaj koji se mora posetiti, Arsenal fest je svoj jedinstveni ugled i status među ostalim festivalima izgradio, okupljajući iz godine u godine pažljivo birane izvođače iz Srbije, zemalja regiona i sveta. 

Autentičan kulturno istorijski ambijent u kome se održava, izvođači određenih muzičkih pravaca i publika koja ga posećuje učinili su da "Arsenal fest" postane brend i deo kulturnog identiteta grada Kragujevca.

Ostavite komentar