Kultura > Muzika

Otkrivene SKULPTURE članova grupe SMAK u centru Kragujevca

Skulpture četvorice članova grupe izvajala je umetnica Katarina Tripković, a bronznae statue postavljene su ispred Doma omladine

Izvor: K1info/Tanjug

23/09/2023 > 15:24

podeli vest:

Otkrivene SKULPTURE članova grupe SMAK u centru Kragujevca
Foto: Screenshot Tanjug video


Grupa Smak dobila je spomenik na Trgu omladine u Kragujevcu, a četiri skulpture svečano su otkrivene u prisustvu članova benda Radomira Mihailovića Točka, Slobodana Stojanovića Kepe i Zorana Milanovića.

Skulpture pokojnog pevača grupe Smak Borisa Aranđelovića sa mikrofonom i čuvenim dairama, Točka sa gitarom, Kepe za bubnjevima i Zorana sa bas gitarom izvajala je umetnica Katarina Tripković, a inicijativu za postavljanje spomenika pokrenuo je kragujevački Dom omladine.

Statue od bronze postavljene su ispred Doma omladine.

Slobodan Stojanović Kepa rekao je da je velika čast dobiti spomenik u gradu u kojem je bend počeo karijeru.

- Ovo je jedna kruna našeg rada i dokaz da je neko procenio našu muziku onako kako smo mi želeli. Mi smo se uvek trudili da sviramo što bolje i jako sam ponosan na sve to, pogotovo što se to dešava u Kragujevcu. Moglo je da se desi i u Beogradu, ali Kragujevac je naš grad - rekao je Kepa.

Zoran Milanović je rekao da je ovaj gest nešto o čemu su mogli da sanjaju i da je veoma ponosan što je član legendarnog benda.

- Mi smo uvek bili skromni, tako da je ovaj spomenik možda čak i previše, ali nadam se da će imati efekta i na neke buduće generacije, da smo ipak ostavili veliki trag u muzici i jako sam srećan zbog toga - naveo je on.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da je grupa Smak jedan od najvećih simbola tog grada.

- Ideja je bila da spomenik bude na ovom prostoru zato što su oni počeli karijeru u Domu omladine i stvorili najveće hitove koje generacije pamte i danas pevaju. Ove statue članova benda će biti i turistički veoma važne za Kragujevac, jer sigurno je da će svako ko dođe želeti da se fotografiše pored spomenika, ali i da se podsetimo svi najvećeg benda sa prostora bivše Jugoslavije. Mi kao grad smo podržali inicijativu jer je naša dužnost da ih na ovaj način ispoštujemo - rekao je Dašić.

Veliki broj građana okupio se kako bi pozdravio članove benda i fotografisao se sa njima i pored njihovih statua, nakon čega su uživali u koncertu grupe Smak plus.

Ostavite komentar