Kultura > Muzika

Američki bend Arrested Development posle 11 godina nastupio u Beogradu

Sastav je svirao duže od 100 minuta, a izuzetno dinamičan koncert publika je u dahu ispratila, non stop igrajući u ritmu velikih hitova

Autor: Tanjug

03/09/2022 > 20:22

podeli vest:

Američki bend Arrested Development posle 11 godina nastupio u Beogradu
Foto: commons.wikimedia.org


Američka hip hop grupa Arrested Development održao je sinoć koncert u Beogradu nakon 11 godina, na pozornici kluba Novi BitefArtCafe, oduševivši sve ljubitelje njihove muzike.

Koncert je morao biti održan u zatvorenom prostoru na Paliluli, umesto prvobitnog plana na Letnjoj sceni Bitefa (Summer Stage) na Kalemegdanu zbog nevremena, tako da je organizacija serijala Musicology Sessions morala u poslednji čas da pomera lokaciju nastupa.

Gostovanje popularne grupe je omogućeno uz podršku Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Sastav Arrested Development, osnovan u Atlanti 1988, sinoć je svirao duže od 100 minuta, a izuzetno dinamičan koncert publika je u dahu ispratila, non stop igrajući u ritmu velikih hitova.

 

 

Tandem muzičara umetničkih imena Spič (Speech) i Hedlajner (Headliner) bio je aktivan od 1988. do 1996. godine, a onda je usledila pauza. Hedlajner je napustio ovu muzičku priču, a Spič je sa novom ekipom od 2000. nastavio da stvara.

Hitovi "Mr. Wendal", "People Everyday", "Ease My Mind" obeležili su njihovu karijeru, a naravno bili su neminovni i na ovom nastupu.

Spič kao glavni pevač vešto i neumorno je stvarao šou i zabavljao fanove uz gitaristu Džejsona "JJ Bugi" Reiharta i koleginice - One Love, Faridu Alim i novu pevačicu Ejpril Alen (od 2021. u bendu).

Repertoar od 20-ak pesama uključio je uspešne singlovae koji su im obeležili karijeru - "Swing Um", "Back Down", "Give a Man a Fish", "Raining Revolution", "Dawn of the Dreads", "Fishin' 4 Religion", "Bloody".

Dosta plesanja i skakanja bilo je uz singlove "Ease My Mind", "Tennessee", "Mr. Wendal", "Mama's Always on Stage", "Free Style Hiphop", a njihov najveći hit "People Everyday" izveli su dva puta uz euforiju u publici.

Povodom koncerta sinoć, u okviru serijala Musicology Sessions, Spič je izjavio:

- Beograd je divan grad. Ljudi su strastveni i vole hip hop! Jedva čekamo da ponovo nastupamo pred beogradskom publikom!

Ostavite komentar