Kultura > Muzika

Australijski muzičar DUB FX gostuje 23. septembra u beogradskoj BARUTANI u organizaciji EXIT festivala

Muzičar, producent i di-džej nastupao je na EXIT festivalu 2014. i 2019. godine, donoseći na Glavnu binu svoj specifičan zvuk

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 10:16

podeli vest:

Australijski muzičar DUB FX gostuje 23. septembra u beogradskoj BARUTANI u organizaciji EXIT festivala
Foto: Youtube PrintScreen/Dub FX


Australijski elektro muzičar i di-džej Dub FX nastupiće 23. septembra u Beogradu, gde će u organizaciji festivala Exit gostovati u klubu Barutana, na Kalemegdanu, saopšteno je iz direkcije Exita.

Kako navode iz organizacije, Dub FX je tokom 20 godina karijere postao jedno od najprepoznatljivijih i najzvučnijih imena u andergraud krugovima, a mnogi ga nazivaju vizionarom.

Svoju samostalnu muzičku karijeru Dub FX započeo je putovanjem po Evropi sa jednostavnim planom - živeti u kombiju, putovati i nastupati na ulicama širom sveta.

Za njega se može reći i da je oličenje nezavisne muzike, jer je potpuno samostalno prodao preko 100.000 izdanja, dok njegova muzika na platformama broji više miliona pregleda.

Ovaj muzičar, producent i di-džej se od nastupa na ulici uzdigao do najpoznatijih koncertnih prostora i najvećih festivalskih bina širom sveta.

Jedna od takvih upravo je i Exitova bina na kojoj je ovaj umetnik nastupao dva puta. Pre gotovo čitavu deceniju, 2014. godine Dub FX je na Petrovaradinskoj tvrđavi predstavio tada potpuno nov koncept svog nastupa kada je perkusije, trube i još akustičnih instrumenta idealno uklopio uz "beatbox".

Na Glavnu binu Exit festivala svoj specifični zvuk Dub FX je doneo i 2019, iste godine kada je ovaj novosadski festival pokrenuo novu binu "X-bass Pit", posvećenu isključivoanru drum'n'bass.

Dub FX je posebnu vezu ostvario i sa stanovnicima i posetiocima Novog Sada i postao apsolutni miljenik domaće publike, kada je dan pred nastup 2014. godine napravio "zagrevanje" u centru ovog grada, gde je imao svoj ulični šou program.

Ovog meseca Dub FX još jednom je udružio snage sa Exitom te se vraća u Srbiju, gde će u beogradskoj Barutani 23. septembra u okviru svoje evropske turneje "Infinite Reflection Tour" promovisati svoj novi album.

Izdanje "Infinite Reflection" donosi emotivan zvuk, bitove koji teraju na ples i pozitivne poruke, a publika je do sada već imala prilike da čuje pesme "Cracks In the Mirror", "No more", "Woman Rising", "Floating", "Supernova Jam", "Infinite Reflection" i "Living Inside".

Ostavite komentar