Kultura > Muzika

Oni su njihova ZAMENA: Brajan MEJ i Rodžer TEJLOR objavili sastav "zvaničnog tribute benda" QUEEN EXTRAVAGANZA

Queen Extravaganza je već više od decenije na turnejama i čine ga muzičari koje su Mej i Tejlor lično odabrali da izvode muziku benda

Izvor: K1info

11/09/2023 > 17:09

podeli vest:

Oni su njihova ZAMENA: Brajan MEJ i Rodžer TEJLOR objavili sastav "zvaničnog tribute benda" QUEEN EXTRAVAGANZA
Foto: Youtube PrintScreen/Flicks And The City Clips


Gitarista Brajan Mej i bubnjar Rodžer Tejlor potvrdili su sastav svog "zvaničnog tribute benda" Queen Extravaganza i najavili seriju koncerata za 2024. godinu.

Queen Extravaganza je već više od decenije zajedno na turnejama i čine ga muzičari koje su Mej i Tejlor lično odabrali da izvode njihovu muziku.

Oni su potvrdili da će sastav za sledeću godišnju turneju uključivati Nika Redklifa na gitari, Fransoa-Olivijea Dojona na bas gitari, Džordža Farara na bubnjevima i Aliria Neta i Gereta Tejlora kao vokale.

Od drugih vesti vezanih za grupu Queen treba izdvojiti da je na aukciji koja se održala prošle nedelje prodato više od 1.400 ličnih stvari Fredija Merkjurija, za šta je Brajan Mej rekao da je "previše tužno" razmišljati o tome.

Na aukciji su prodati rukom pisani stihovi nekih od najpoznatijih pesama grupe Queen, nakit koji je Merkjuri nosio, i njegova kolekcija umetničkih dela.

"Fredijevi najintimniji lični predmeti i zapisi koji su bili deo onoga što smo delili toliko godina, biće ponuđeni na aukciji, prodati najvišem ponuđaču i zauvek raštrkani", napisao je Brajan Mej je u objavi na društvenim mrežama i dodao:

"Ne mogu da gledam. Za nas, njegove najbliže prijatelje i porodicu, previše je tužno."

Pevač je preminuo 1991. godine od upale pluća povezane sa AIDS-om. Imao je 45 godina.

Očekuje se da će biti ponuđeno još predmeta na aukciji, a prihod se procenjuje na oko 6 miliona funti.

Ostavite komentar