Kultura > Muzika

Muzičari iz ZEMLJE I REGIONA u Čačku: Prvi festival UZLET biće održan 28. i 29. jula na DVE BINE

Pored Rundeka i njegove Ekipe, posetioce očekuju Mimi Mercedez, Porto Morto, kantautorka Natalee, reperi FTP, z++ i mnogi drugi

Izvor: K1info/Tanjug

27/07/2023 > 18:31

podeli vest:

Muzičari iz ZEMLJE I REGIONA u Čačku: Prvi festival UZLET biće održan 28. i 29. jula na DVE BINE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Prvi festival Uzlet biće održan 28. i 29. jula uz nastupe Darka Rundeka, Porto Morta i drugih na dve bine uz obalu Zapadne Morave, rekla je portparolka manifestacije Vanja Ratković.

- Lokacija je predivna. To je novi, manji festival, a manji su festivali poznati po intimnijoj atmosferi,  a lajn ap prati standarde većih festivala - rekla je Ratković Tanjugu.

Pored Rundeka i njegove Ekipe, posetioce očekuju Mimi Mercedez, zagrebački alternativni sastav Porto Morto i kantautorka Natalee,  reperi FTP, z++, di-džej Kristijan Molnar  i drugi.

- Želeli smo da obuhvatimo različite žanrove, da se nađe za svakog ponešto, za starije generacije, ali i da imao nove neafirmisane bendove. Od indija, roka, trepa i repa, do elektornike - naglasila je Ratković.

Uzlet je ponikao iz festivala Dani urbane kulture (DUK), koji se održava od 2015. u Čačku, a u okviru njega je ove godine oslikan stoti po redu mural, silosi nekadašnjeg Žitoprometa, visine 35 metara.

- Želeli smo u okviru DUK-a da izdvojimo muzički program. Imamo novu, uzletnu energiju - napomenula je Ratković.

Uzlet i DUK su deo programa Prestonica kulture Srbije - Čačak  2023, pod sloganom "Čačanska Rodna" koji traje do aprila do septembra, sa brojnim predstavama, koncertima i drugim sadržajima.

U sklopu festivala u parku Mladosti, za sve ljubitelje prirode, nalaziće se i kamp, a mesto se može rezervisati na festivalskom sajtu.

Ostavite komentar