Kultura > Muzika

Petodnevni MUZIČKI FESTIVAL Roll and Blues Fest od 26. do 30. jula u ARANĐELOVCU

Humanitarni dan festivala je 26.jul, a sav prihod prikupljen tog dana biće uplaćen za pomoć u lečenju trogodišnjeg sugrađanina Đorđa Aksića

Izvor: K1info/Tanjug

22/07/2023 > 09:21

podeli vest:

Petodnevni MUZIČKI FESTIVAL Roll and Blues Fest od 26. do 30. jula u ARANĐELOVCU
Foto: Tanjug/Zoran Stanić


Treće izdanje festivala Roll and Blues Fest biće održano od 26. do 30. jula u B Ranch Eco Hostel u mestu Bukovik, nadomak Aranđelovca.

Festival je ove godine prvobitno bio planiran za početak juna (01.06. - 04.06.), ali je odložen u poslednji čas za sam kraj jula.

Foto: Roll and Blues Fest

 

Ako zaista želiš da doživiš festivalsko iskustvo, pronađi savršeno mesto za svoj šator u našem kampu za "Roll and Blues Fest", poručuju organizatori.

Iskustvo počinje već samim dolaskom u Bukovik - Aranđelovac koji se nalazi u centru Šumadije. Smešteni na obronku Bukulje, između planina Rudnik i Kosmaj, pored stoletne šume, na samo par kilometara od tri jezera.

Netaknuta priroda i zadivljujući pogled koji se prostire svuda unaokolo, uz čudesan zalazak sunca, ovo mesto čine jedinstvenim.

Hedlajner festivala je grupa Partibrejkers, popularni rock sastav koji postoji više od 40 godina, i tim povodom su prošle godine imali uspešnu turneju po regionu bivše SFRJ, i celoj Srbiji, a u prestonici su nastupili u Atrijumu Beogradskog sajma.

U junu su bili najavljeni i Goblini, ali očigledno im je tada više odgovarao termin jer su nastup za kraj jula na trećem izdanju "Roll and Blues Festa" morali da otkažu.

Tokom četiri dana i noći, u Aranđelovcu će nastupiti hip hop rep atrakcija Sunshine, zatim reperi Iskaz, kao i El Pre3idente, Kendi, Smoke Mardeljano, Škabo, Mimi Mercedez.

Na repertoaru festivala se nalazi i hard core pank sastav Bjesovi iz Gornjeg Milanovca i beogradski alternativci Kanda Kodža i Nebojša (KKN). Osim navedenih, u Bukoviku će energične i eksplozivne nastupe imati Ritam nereda, alternativni bendovi Sharkes, Snakes and Planes, Neprijatelj prelazi zeku, Majkan, Northern Revival, sve zapaženiji i traženiji Nemi pesnik, kao i Svemirko, Nedelja, i drugi.

Šansa se na ovakvom festivalu pruža i nezavisnoj sceni koju čine Bigru i Paja Kratak, Lusteri, Cowabunga, Playdown, Senshi, Uroš i nejaki, Rodney Cry i Šakali, Ascend, Raskid13, Aurum, Shufle, Kruz Roudi i drugi.

Humanitarni dan

Na inicijativu udruženja "Omladina Aranđelovac", festival je produžen za jedan dan koji će imati humanitarni karakter.

Humanitarni dan festivala je 26.jul, a sav prihod prikupljen tog dana biće uplaćen za pomoć u lečenju sugrađanina Đorđa Aksića (@za_djordja_aksica), koji ima samo tri godine i dijagnostikovanu cerebralnu paralizu.

Đorđu je potrebno 70.000 evra kako bi u novembru ove godine otišao na operaciju u Ameriku i napravio svoj prvi korak.

Ljudi velikog srca i dobre volje već su odgovorili na poziv: Mimi Mercedez se odmah odazvala, Smoke Mardeljano je pozvao da pita kako može da pomogne i jedna od ideja mu je bila da se predstavi zajedno sa Jovanom Savićem - Loletom, koji je takođe izrazio želju da pomogne događaj. Škabo - jedan od frontmena Beogradskog Sindikata rekao je da BS na žalost nije u prilici da dođe, ali da će on doći, te se nadaju da će se izvođači u što većem broju rado odazvati ovoj za Đorđa važnoj akciji.

Ostavite komentar