Kultura > Muzika

Sajmon Le Bon: Sviramo pred kraljicom, ali nas to ne čini kraljevima!

Frontmen je izjavio da mu je uloga kovoditelja na Sirius XM tokom lokdauna pomogla da nauči da ceni novu muziku više nego ikada ranije

Autor: K1 info

03/09/2022 > 21:59

podeli vest:

Sajmon Le Bon: Sviramo pred kraljicom, ali nas to ne čini kraljevima!
Foto: Youtube PrintScreen


Ne samo da je pevač sastava Duran Duran ponovo počeo da uživa u muzici, već je neke od ideja utkao u pesme na poslednjem albumu benda "Future Past", rekao je za Star Tribune u nedavnom intervjuu.

- To mi je zaista otvorilo vidike. Sada stvarno cenim novu muziku - rekao je Le Bon o svojoj emisiji "Whooosh!", koju vodi zajedno sa Keti Kresner, a koja je započela kao privatni poduhvat pre nego što se uključio SiriusXM.

- Ogulio sam par slojeva kože sa svog muzičkog senzibiliteta. Sada više uživam u muzici. Neke od tih ideja preneo sam u Duran Duran svet. Zvuk na numeri "Future Past" potiče od moje opsesije pesmom projekta Tame Impala, koju je remiksovao Four Tet. Fenomenalan zvuk sintisajzera.

Inače, Tame Impala je psihodelični muzički projekat australijskog multi-instrumentaliste Kevina Parkera, dok je Four Tet umetničko ime britanskog muzičara koji se bavi elektronskom muzikom.

Iskustvo je takođe povećalo njegovo uvažavanje kolega iz grupe.

- Zajedno nas drži činjenica da smo mnogo kreativniji kao četvorka, nego da smo radili pojedinačno. Inspirišemo jedni druge. Iznenađujemo jedni druge. Sviđamo se jedni drugima. Družimo se privatno kada nismo na turneji. Tokom godina razvili smo istinsko poštovanje.

Le Bon je govorio o tome kako je Duran Duran imao koristi od snimanja nezaboravnih spotova koji su pratili njihove singlove na početku MTV karijere.

- Postojala je neka vrsta samosvesti i samouverenosti. Ali uvek ste mogli da primetite da je gluma u pitanju. Dok smo snimali spot "Hungry Like a Wolf", mogao sam uverljivo da odglumim taj lik iz filma "Raiders of Lost Arc" i tako sam i izgledao. Mislim da je to bio veliki deo našeg uspeha sa spotovima.

I dok je predstojeće uvođenje benda u Rokenrol kuću slavnih opisao kao "nešto najbliže što će vas približiti rokenrol viteštvu", frontmen je primetio da članovi grupe Duran Duran stoje čvrsto na zemlji.

- Mi sviramo za kraljevsku porodicu - rekao je, aludirajući na njihov nedavni nastup na proslavi 70-godišnjice kraljice Elizabete Druge na prestolu - ali to nas ne čini kraljevima. U suštini smo obični ljudi.

Ostavite komentar