Kultura > Muzika

BEOGRADSKA FILHARMONIJA blistala na Ušću: SLAVLJENIČKI koncert ispraćen OVACIJAMA 20.000 posetilaca

Filharmonija je izvela muziku iz filmova "Fantazija" (1940) i "Fantazija 2000", uz video projekcije odlomaka na tri velika video bima

Izvor: K1info/Tanjug

03/07/2023 > 09:59

podeli vest:

BEOGRADSKA FILHARMONIJA blistala na Ušću: SLAVLJENIČKI koncert ispraćen OVACIJAMA 20.000 posetilaca
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Beogradska filharmonija sa šefom digirentom Gabrijelom Felcom održala je sinoć, u okviru proslave 100 godina svog postojanja, besplatan koncert "Dizni Fantazija uživo" pred oko 20.000 posetilaca na prostoru Ušća.

Filharmonija je ovacijama posetilaca i izlaskom na bis okončala dvočasovni slavljenički koncert u beogradskom Bloku 14, gde je izvođena muzika iz Diznijevih filmova "Fantazija" (1940) i "Fantazija 2000", uz video projekcije njihovih odlomaka na tri velika video bima.

- Beogradska filharmonija je mnogo više od orkestra. Ona je vaš ponos i stogodišnji prijatelj. Filharmonija dovodi svet u Beograd i stavlja Beograd u centar sveta. Pun vek ponosa, velikog rada i neopisive radosti sviranja - poručio je Felc na početku koncerta.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Gabrijel Felc

Koncert su otvorili zvuci "Pete simfonije" Ludviga Van Betovena, a filharmonija je pripremila i njegove "Pastoralne simfonije", deo "Krcka Oraščića" Pjotra IIiča Čajkovskog i "Mesečinu" Kloda Debisija.

Posetioci su mogli da čuju i "Žar pticu" Igora Stravinskog, "Ples časovnika" Amilkarea Ponkijelija i "Čarobnjakovog učenika" Pola Dikaa, a u finalu "Sjaj i raskoš" Edvarda Elgara, "Rimske pinije" Otorina Respigija i "Karneval životinja" Kloda Sen-Sansa.

Ostavite komentar