Kultura > Muzika

Tinejdž zvezda JOKER OUT: Mogli bismo da sviramo VIŠE U SRBIJI

Slovenački pop rok bend sinoć je nastupao na prvoj večeri Arsenal festa

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 19:28

podeli vest:

Tinejdž zvezda JOKER OUT: Mogli bismo da sviramo VIŠE U SRBIJI
Foto: Aleksandra Ignjatović


Slovenački pop rok bend sinoć je nastupao na prvoj večeri Arsenal festa, a mladi pevač Bojan Cvjetićanin specijalno za Tanjug je izjavio da mu se čini da bi mogli najviše da sviraju upravo u Srbiji.  

Osnovani su 2016. godine, a tek nedavno su objavili dva studijska albuma - "Umazane misli" (2021) i "Demoni" (2022).  Bend čine: Bojan Cvjetićanin – glavni vokal, Kris Guštin i Jan Peteh - gitare i prateći vokali, Jure Maček – bubnjevi, Nace Jordan - bas, prateći glas. 

Podsetimo, Joker Out je premijerno gostovanje u našoj zemlji imao na nedavno održanom 20. izdanju Beer festa na beogradskom Ušću, gde su zaista oduševili mnogobrojnu publiku.  

Foto: Aleksandra Ignjatović

 

- Uspeh u Srbiji nam je bio velika inspiracija i motivacija, iz tog razloga pesma na srpskom jeziku “Demoni” je i bila razlog da smo želeli da dodjemo na srpsko tržište. Na Beer festu smo bili baš začarani zbog reakcije publike. Bubnjar Jure mi je rekao sledećeg dana kad smo se probudili – "ja bih samo u Srbiji da sviram - istakao je frontmen i pevač Bojan Cvjetićanin, i dodao

– Nismo mogli da sanjamo da nam se dešava ovako nešto, nemam reči, stvarno smo oduševljeni.

Bojan je slovenački muzičar, kompozitor, tekstopisac, pevač, čak i glumac, inače diplomirani sociolog, i to srpskog porekla.  
Na tonskoj probi pred izlazak na Main Stage Arsenal festa osećali su se kao da već sviraju koncert pred publikom, i bilo im je žao što su morali odmah da se vrate u hotel.  

Neposredno pred izlazak na pozornicu, pevač grupe je rekao da jedva čeka da počne svirka:

- Mislim da ćemo se zabaviti, možda čak i više nego na Beer festu, jer sada znamo da idemo sa nekim iskustvom da odmah "napadamo” binu".  

Retko se dešava da bend izlazi na bis kada je reč o festivalskim nastupima, jer obično grupa izadje, odsvira svoje, i tu se gostovanje na sceni završava, jer nisu na solo koncertu.  

Ipak, Joker Out je na Beer festu uspeo nemoguće, izašao je ponovo na binu zbog velikog euforičnog poziva publike.  

- Mi smo u Beogradu to taktički odradili, jer smo pesmu "Carpe Diem" ostavili za kraj, tako da je ona publika koja nas prati, želela da čuje tu numeru. Zato je bis tada bio neminovan - smatra Bojan Cvjetićanin.

  Pop rok sastav Joker Out zauzeo je 21. mesto na Evroviziji 2023 u Liverpulu (Velika Britanija) sa hit pesmom "Carpe Diem". 

- Bilo nam je veoma pozitivno iskustvo, u celom procesu smo se maksimalno zabavljali, upoznali smo 36 novih muzičkih umetnika. Na kraju nam je bilo kao neko školsko putovanje po Evropi. Sve je izuzetno pozitivno - podelio je utiske Bojan oko Evrovizije 2023.  

Frontmen Joker Out benda ima veoma atraktivan scenski nastup, što je potvrdio i prošle noći na otvaranju Arsenal festa, po uzoru na svetske grupe koje osvajaju fanove na turnejama. 

Dokazali su da umeju biti na visokom nivou poput "Oasis", "Blur", "The Muse", "Franz Ferdinand", "Kings of Leon", ili "Queens of Stone Age", pravca “britpop”, neguju taj stil, rokenrol sa komecijalnim uplivima. 
 
Ipak, iako se osećaju navedeni uticaji ili reference, “Joker Out” je poseban, originalan bend, stvara sopstveni specifičan izraz i autorstvo.  

- Nas je petorica u bendu, i svi dolazimo iz različitih muzičkih bekgraunda. Lično sam u detinjsvu slušao najviše eks-ju rok, kao što je "Bijelo dugme", "Indexi". 

Takođe, obožavam pop muziku iz bivše Jugoslavije, posebno Zdravka Čolića. Svima su nam bendovi "ABBA2, "The Beatles" ili "Arctic Monkeys" velika inspiracija - naglasio je Cvjetićanin ispred Joker Out, i dopunio da mu se čini da se u nekim momentima kod njih može čuti sve od tih stilova i pravaca.  

- Stvarno se ne sekiramo oko toga kako pesme zvuče, stvaramo muziku koja se nama svidja i verujemo ako je iskreno nama dobra muzika, biće i ljudima koji nas vole. Mislim da ne može precizno da se definiše koji je to žanr, stil ili pravac - zaključio je za Tanjug pevač benda Joker Out Bojan Cvjetićanin.  

Na koncertu sinoć, bend je pružio više sat vremena intenzivne svirke, dinamičan nastup koji je oduševio pretežno mlađu publiku, dobrim delom i žensku populaciju.  

Pevali su i svirali numere sa svoja dva albuma - "Omamljeno telo", "Gola", "Barve oceana", "Katrina", "A sem ti povedal", "Vem, da greši", naravno i hitovi "Umazane misli", "Demoni", "Carpe Diem" su zauzeli svoje značajno mesto u repertoaeru, na veliko zadovoljstvo ogromnog broja publike. 

Pevač je u nekoliko navrata dobio i poklone iz publike, pripadnice lepšeg pola su mu dale plišane životinje, koje je držao ponosno u rukama tokom nastupa.
  
Takođe su imali na bini veoma atraktivnu i žestoku produkciju u skladu sa snažnom svirkom, tako da je i pirotehnika dolazila do izražaja, vatreni vihori prelamali su se kroz binu u serijama.
  
Tri nastupa, tri grada u Srbiji, očekuje Joker Out za kratko vreme, jer su već mesecima unapred, nakon Beograda i Kragujevca, rasprodali svoj predstojeći jesenji koncert u Novom Sadu – Studentskom kulturnom centru (SKCNS) Fabrika, za 28. Oktobar, u organizaciji agencije Charm Music Serbia.  
 

Ostavite komentar