Kultura > Muzika

"JOŠ TE VOLIMO, SRBIJO!" Scorpions prosuli ROK MAGIJU na spektakularnom koncertu u Areni

Žestoki, energični i beskompromisni, "vozili" su vanvremenske hitove lakoćom tinejdžera, nemački precizno i posvećeno

Izvor: K1info

26/06/2023 > 07:57

podeli vest:

"JOŠ TE VOLIMO, SRBIJO!"  Scorpions prosuli ROK MAGIJU na spektakularnom koncertu u Areni
Foto: Aleksandra Ignjatović


Najavljivan kao produkciono najzahtevniji koncert ove sezone, sinoćnji nastup Scorpionsa u potpunosti je opravdao očekivanja – odlično usviran bend, vrhunska rasveta i zvuk i raspevana publika bili su dovoljni za magiju nedeljne večeri u Štark Areni.

Iako postoje skoro šest decenija, Klaus Majne i ekipa ne dozvoljavaju da se to vidi u bilo kom segmentu svirke – žestoki, energični i beskompromisni, "voze" vanvremenske hitove lakoćom tinejdžera, nemački precizno i posvećeno.

Od uvodne "Gas In The Tank", preko "Make It Real" sa srpskom zastavom na video bimu, do klasika "The Zoo", "Bad Boys Running Wild" i "Send Me An Angel", Scorpionsi su pokazali zašto su jedan od najtraženijih bendova na tržištu – ne zna se ko je veći virtuoz na svom instrumentu – gitaristi Rudi Šenker i Matijas Jabs ili ritam sekcija Pavel Macivoda/Miki Di.

 

 

Bivši Motorheadov bubnjar posebno je omiljen kod srpske publike, koja je ovacijama ispratila njegov solo i tokom celog koncerta mogla se osetiti sjajna razmena energije između fanova i benda – ogrnut srpskom zastavom, Majne se zahvaljivao prisutnima i čuvenu baladu "Still Loving You" najavio sa "Još uvek te volimo, Srbijo".

Za sam kraj, ostavili su jedan od svojih najvećih hitova "Rock You Like A Hurricane", koji je doveo atmosferu do usijanja – cela Arena se orila od aplauza, dok su presrećni Nemci mahali i klanjali se fanovima, uz iskreno "Hvala vam Beograde, divni ste!".

Naša prestonica sinoć je stajala rame uz rame sa evropskim metropolama i iskreno se nadamo da nam slede još mnogi veliki koncerti ovog kvaliteta.

Ostavite komentar