Kultura > Muzika

Posle TRIJUMFA na svetskoj sceni, Ana Netrebko NASTUPIĆE na Belgrade River Festu

Uz Anu će nastupiti i slavni tenor Jusif Ejvazov, inače njen suprug, ali i najpoznatiji srpski operski bariton Željko Lučić

Autor: K1info/promo

19/06/2023 > 16:11

podeli vest:

Posle TRIJUMFA na svetskoj sceni, Ana Netrebko NASTUPIĆE na Belgrade River Festu
Foto: Ana Netrebko Instagram


Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko trijumfovala je na velikoj sceni veličanstvene antičke Arene u Veroni na premijeri opere "Aida".

Ona u Beograd stiže već sutra, gde će 21. juna premijerno nastupiti pred srpskom publikom na Svetski dan muzike na prestižnoj muzičkoj manifestaciji Belgrade River Fest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @anna_netrebko_yusi_tiago

Uz Anu će nastupiti i slavni tenor Jusif Ejvazov, inače njen suprug, ali i njihov prijatelj, najpoznatiji srpski operski bariton Željko Lučić.

Poznati Zrenjaninac nije jedini domaći izvođač koji će pratiti slavnu Netrebko, koja se još devedesetih godina upisala u istoriju svetske muzičke scene kao jedna od najuticajnijih i najtalentovanijih operskih pevačica svih vremena. Na sceni sa najvećom primadonom 21. veka nastupiće čak 160 srpskih muzičara - članova Simfonijskog orkestra i hora Radio - televizije Srbije.

Netrebko će izvesti najpoznatije operske arije iz opera Verdija i Pučinija, a samo za našu publiku sprema se i poseban bis uz koji će biti ispaljen veličanstveni vatromet, koji će obasjati Beograd na obe strane reke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @anna_netrebko_yusi_tiago

Ovaj operski gala spektakl, kakav publika u Srbiji nije imala priliku da vidi, održaće se u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi.

Jedinstveni koncertni prostor festivala Belgrade River Fest na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima. Ulaznice za operski gala spektakl na Svetski dan muzike dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Ostavite komentar