Kultura > Muzika

MUZIČKE ZVEZDE na festivalu BEČEJ NOĆU - 16. i 17. juna NASTUPAJU Konstrakta, Marko Louis, Neno Belan i Marija Šerifović

Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost, zbog čega će ugostiti i umetnike iz Mađarske - grupu Pannonia Allstars Ska Orchestra

Izvor: K1info/Tanjug

02/06/2023 > 08:29

podeli vest:

MUZIČKE ZVEZDE na festivalu BEČEJ NOĆU - 16. i 17. juna NASTUPAJU Konstrakta, Marko Louis, Neno Belan i Marija Šerifović
Foto: Nemanja Đorđević


Festival "Bečej noću" je postao jedan od omiljenih muzičkih događaja na početku letnje festivalske sezone u Srbiji, a ove godine posetioce na bečejskom Trgu oslobođenja 16. i 17. juna na centralnoj bini očekuju besplatni koncerti nekih od najvećih muzičkih zvezda kao što su Marija Šerifović i Konstrakta.

Naše najuspešnije evrovizijske predstavnice Marija Šerifović i Konstrakta će za više desetina hiljada posetilaca, koliko se očekuje tokom dva dana festivala, prirediti večeri pune emocija.

Foto: promo Bečej noću

 

Zvezde prve večeri festivala u petak 16. juna će biti Konstrakta i Marko Louis. Konstrakta je prošle godine uspela Srbiju da vrati u sam evrovizijski vrh, a u Bečeju će pored dobro poznatih hitova izvesti i najnovije pesme.

Lavinu emocija i odličnog raspoloženja će pokrenuti Marko Louis hitovima poput "Euridika", "Ćutaću", "Pokušaj", a pre njega će nastupiti hor bečejske muzičke škole "Petar Konjović".

Hrvatski pop muzičar Neno Belan iz Splita nastupiće sa svojim bendom "Fiumens" u subotu 17. juna, kada će pevati i jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović kao glavna zvezda festivala.

Marija će publiku prošetati kroz svoje velike hitove, pa će pored neizostavne "Molitve", publika uživati u hitovima slavne Kragujevčanke - "Bol do ludila", "U nedelju", "Ja volim svoj greh", "Pametna i luda", "Sama i nervozna", "Svoja i tvoja", "Deo prošlosti", "Nije ljubav to", pa sve do poslednjeg singla "Dobar vam dan".

Foto: Nemanja Đorđević

 

Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, tako da će na početku drugog dana ugostiti i umetnike iz Mađarske, grupu Pannonia Allstars Ska Orchestra.

"Bečej noću" je mlad festival koji je za samo četiri godine uspeo da po izboru muzičara i izuzetnom produkcijom koncerata zauzme visoko mesto na festivalskom nebu Srbije.

Od 2018. godine su se ređali nastupi najvećih domaćih i regionalnih zvezda poput Bajage, Parnog Valjka, a prošlogodišnji koncert Zdravka Čolića okupio je više od 30.000 ljudi, što je prevazišlo ukupan broj stanovnika ovog šarmantnog bačkog grada.

Ostavite komentar