Kultura > Muzika

Treće izdanje festivala JAZZ IN THE GARDEN 1. i 2. jula u Jevremovcu

Koncerti više od 80 domaćih i svetskih džez muzičara u Botaničkoj bašti

Izvor: K1info

24/05/2023 > 11:30

podeli vest:

Treće izdanje festivala JAZZ IN THE GARDEN 1. i 2. jula u Jevremovcu
Foto: Ivana Čutura

Prvog vikenda meseca jula, bajkoviti ambijent Botaničke bašte Jevremovac biće ispunjen muzikom vrhunskih džez muzičara. 

Najambicioznije izdanje festivala Jazz in the Garden do sada će okupiti više od 80 muzičara iz Srbije i sveta. Na više scena u prostoru Botaničke bašte tokom dva dana će biti održano 14 koncerata.

Jedna od atrakcija svakako je dobitnik BBC priznanja za najboljeg mladog džez muzičara Velike Britanije 2018. godine, saksofonista Xhosa Cole, koji dolazi prvi put u Beograd gde će sa svojim kvartetom predstaviti muziku koja ga je vinula u vrh savremene britanske džez scene.

Svetski poznato ime Claudio Infante, virtuozni bubnjar i perkusionista iz Brazila, biće deo bossa nova koncerta pevačice Amalie Baraone koja će predstaviti svoj četvrti studijski album "Everyday A Little Love“ u društvu još četvorice vanserijskih muzičara iz regiona: Vasil Hadžimanov, Petar Čulibrk, Kiril Kuzmanov i Milan Pavković.

Poseban kuriozitet predstavlja program spremljen samo za ovogodišnje izdanje Jazz in the Garden, na način kako to rade veliki džez festivali u svetu, gde će se okupiti neki od najistaknutijih srpskih džez muzičara mlađe i srednje generacije koji snimaju za italijansku diskografsku kuću A.Ma Records – Sanja Marković, Maks Kočetov, Ivan Radivojević, Milena Jančurić i Uglješa Novaković, a njima će se pridružiti i virtuozni italijanski gitarista Alberto Parmigani.

Foto: Ivana Čutura

 

Iz Francuske dolazi Blazin’ Quartet, dobitnici više uglednih internacionaln ih nagrada koji već 15 godina na koncertima u Evropi, SAD i Aziji nude publici virtuozni spoj orijentalne muzike i džeza.

Veliko finale donosi i pravi spektakl, koncert slovenačkog pijaniste i pevača Uroša Perića koji će u pratnji Big Band RTS izvesti velike hitove Reja Čarlsa. 

Naravno, okosnicu programa kao i ranijih godina čine odabrani predstavnici aktuelne srpske džez scene. Ove godine su to Vasil Hadžimanov Band, Drumbooty, Fish in Oil, Bojan Cvetković Quratet, Dušan Petrović Band, Funkstatic Coalition i Ming, neki od njih novim diskografskim izdanjima iza sebe i prilikom da svoju muziku predstave velikom broju slušalaca.

A upravo to je i najveća snaga Jazz in the Garden, festivala koji je od prvog izdanja postao svojevrsna platforma za promociju domaćeg džeza.

Kao svojevrsni bonus, tu je i sastav No Room for Squares trubača Ivana Radivojevića koji će na posebnoj bini biti domaćin jam session koncerata najtalentovanijih učenika džez odseka na MŠ Stanković.

Detaljan program festivala možete pogledati na OVOM LINKU.

 

Ostavite komentar