Kultura > Muzika

The National objavili ČETVRTI SINGL "Your Mind Is Not Your Friend", SLEDI ALBUM

Novi album "First Two Pages of Frankenstein" izlazi 28. aprila, dok će svetska turneja startovati 18. maja u Čikagu

Izvor: K1info/Headliner.rs

13/04/2023 > 20:19

podeli vest:

The National objavili ČETVRTI SINGL "Your Mind Is Not Your Friend", SLEDI ALBUM
Foto: Josh Goleman


Sastav The National predstavio je četvrti i poslednji singl pre objavljivanja albuma "First Two Pages of Frankenstein" - idiličnu "Your Mind Is Not Your Friend" s gošćom Fibi Bridžers.

Pesma je nastala tokom perioda kreativne blokade pevača Meta Berindžera - izazova koji je delimično prevladao uz pomoć klasika, romana "Frankenštajn".

- Kada se osećam zaglavljeno, često zgrabim knjigu s police samo kako bih dobio neke reči u glavi, a prve dve stranice "Frankenštajna" završile su pokrenuvši "Your Mind Is Not Your Friend" - seća se frontmen The Nationala i dodaje:

- Knjiga počinje sa pripovedačem na putovanju u blizini Arktičkog kruga, a ta mi je slika lutanja pomogla da pišem o tome kako se osećam nepovezano, izgubljeno i bez svrhe. Jednom kada sam se počeo suočavati s tom čudnom, mutnom panikom nedostatka ideja, pukotina se pomalo počela otvarati.

U setno nostalgičnom videu glumi Metov brat Tom, fanovima The Nationala poznat iz filma o bendu koji je snimio 2014 - "Mistaken For Strangers". Proširujući temu bratstva, spot je režirao Džekson Bridžers, Fibin brat, a sniman je na lokacijama u okolini Los Anđelesa.

U znak priznanja teme pesme, a ona je mentalno zdravlje, The National daje donaciju dobrotvornoj organizaciji TinyChanges.org, koju je u spomen na pevača grupe Frightened Rabbit Skota Hatčinsona, osnovala njegova porodica.

Novi album producirali su The National u studiju Long Pond, a na pesmama su gostovali Tejlor Svift, Fibi Bridžers i Sufjan Stivens.

script type="text/javascript" src="https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js">
 

Ostavite komentar