Kultura > Muzika

Legendarni THE CULT stiže na ARSENAL FEST

Ovogodišnje izdanje kragujevačkog Arsenala trajaće od 28. juna do 1. jula, a drugo veče rezervisano je za poznati engleski hard-rok bend

Izvor: K1info

29/03/2023 > 13:00

podeli vest:

Legendarni THE CULT stiže na ARSENAL FEST
Foto: YouTube printscreen


The Cult, jedan od najvećih svetskih hard-rok bendova, dolazi na kragujevački Arsenal 2023, gde će zagrmeti na Main Stageu druge festivalske večeri, 29. juna.

Bend, koji ove godine obeležava četiri decenije postojanja, nastupiće u srcu Šumadije u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše 11. album "Under the Midnight Sun", objavljen u oktobru prošle godine.

Uz numere sa novog izdanja, čuveni frontmen Ijan Estburi, Bili Dafi, Džon Tempesta, Čarli Džons i Majk Mangan će ljubiteljima čvršćeg zvuka u prostoru Kneževog arsenala prezentovati niz vanvremenskih pesama koje se odavno smatraju rok klasicima: "Fire Woman", "She Sells Sanctuary", "Rain", "Wild Flower", "Lil Devil", "Eddie (Ciao Baby), "Sweet Soul Sister"...

Grupa je svoju sviračku potentnost i u zrelim godinama potvrđivala na beogradskim koncertima (Tašmajdan, Štark arena), kao i na festivalskim nastupima u Srbiji, pa nema sumnje da njihovi fanovi nestrpljivo iščekuju novi susret uživo sa bendom koji je odavno upisan u istoriju rok muzike.

Ijan Estburi, pričajući o aktuelnom izdanju benda, bez lažne skromnosti kaže:

- Ako ste ljubitelj rok muzike, naš novi album je od suštinskog značaja. Mislim da nijedno od novijih rokenrol izdanja ne zvuči kao "Under the Midnight Sun". A publika koja dolazi na koncerte - njih ne treba zvati fanovima. Oni su naši dobročinitelji.

U četvrtak, 29. juna, Main Stage će prštati od žestokog rokenrola, jer iste večeri, podsetimo, nastupaju legende gruv-roka, američki Cluch.

Da će ovogodišnji Arsenal fest biti najjači do sada, potvrđujuju i imena do sada objavljenih izvođača: The 1975, Gibonni, Parov Stelar, Nemanja Radulović & Double Sense, Nikola Vranjković, Dubioza Kolektiv, Artan Lili...

 

Ostavite komentar