Kultura > Muzika

VIDEO SINGLOM “Jadransko more” EVA BRAUN priziva leto

Pred veliki aprilski koncert u Beogradu, bečejski sastav Eva Braun predstavio je fanovima novi video singl

Izvor: K1info

10/03/2023 > 14:12

podeli vest:

VIDEO SINGLOM “Jadransko more” EVA BRAUN priziva leto
Foto: Ana V. Danilović


Pesma "Jadransko more" snimana je u Bečeju i Novom Sadu u produkciji novosadskog tima Nemanje i Svetozara Nešića.

Spot je delo porodične manufakture bečejske grupe, jer je autorka Tina Stojkov kćerka gitariste Eve Braun, Zvonka Stojkova.Video prikazuje mladi par koji je u potrazi za duhom Jadrana na zimskim obalama ušća Save u Dunav.

– "Jadransko more" je na neki način nastavak naše prošlogodišnje odluke o povratku na singlove. Slično kao i kod pesme “Ti Si Sve”, imamo jasnu ljubavnu tematiku, ali istovremeno i neskrivenu jugonostalgičarsku posveta nekim boljim vremenima, kao i posveta najlepšem moru na svetu – izjavio je povodom novog singla i spota Goran Vasović, frontmen Eve Braun.

Spot je dostupan na zvaničnom YouTube kanalu Eve Braun, a audio singl je dostupan i na digitalnim muzičkim servisima Spotify, Deezer i  Bandcamp, u izdanju Midget Unit Recordsa.

Publika će Evu Braun biti u prilici da vidi uživo na koncertu koji će se 7. aprila održati u Domu omladine Beograda. Koncert će  biti održan povodom četvrt veka njihovog izdanja “Heart Core”.

Povodom predstojećeg koncerta, pevač i gitarista Goran Vasović je poručio:

– Želimo da ovim koncertom obeležimo 25 godina od izlaska našeg trećeg albuma, koji se u neku ruku može smatrati i novim početkom Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu. Znam da mnogi ljudi vole taj album, uostalom "Heart Core" je bio naša najtiražnija ploča. Kada su mi tada pokazivali kako ide prodaja, 85 posto prodatih primeraka bilo je u Beogradu.

 

 

 

Ostavite komentar