Kultura > Muzika

PRINSTONSKI univerzitetski orkestar NASTUPIĆE 16. marta na Kolarcu

Pod dirigentskom palicom Majkla Prata biće izvedena dela Aleksandra Borodina, Semjuela Kolridža Tejlora i Gustava Holsta

Izvor: K1info

07/03/2023 > 14:22

podeli vest:

PRINSTONSKI univerzitetski orkestar NASTUPIĆE 16. marta na Kolarcu
Foto: Youtube PrintScreen/Princeton University Orchestra


Prinstonski univerzitetski orkestar nastupiće 16. marta u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Pod dirigentskom palicom Majkla Prata, u programu pod nazivom "Svetovi i nacije", učestvovaće i beogradski hor Collegium Musicum.

Prinstonski univerzitetski orkestar je vodeći simfonijski orkestar Univerziteta Prinston i jedan je od najprestižnijih i najpriznatijih univerzitetskih orkestara u SAD.

Sa više od 120 studenata muzike, orkestar organizuje osam nastupa godišnje na Univerzitetu i svake druge godine gostuje na međunarodnim turnejama.

Orkestar izvodi raznovrstan repertoar koji se proteže od klasičnog perioda do najnovijih kompozicija nastalih na Univerzitetu Prinston.

Maestro Majkl Prat je od 1977. godine na čelu orkestra kao muzički direktor. Ove sezone obeležava se 45 godina od njegovog dolaska na Prinston i rada sa univerzitetskim orkestrom. Dirigent je stvorio reputaciju orkestra kao jednog od najboljih univerzitetskih orkestara u Sjedinjenim Državama.

Prat je zaslužan i za pravljenje jednog od najboljih programa u zemlji, Prinstonovog izvođačkog muzičkog programa, čiji je i direktor još od osnivanja 1991. Međunarodna reputacija koju je stekao ovaj Program rezultirala je da Prinston postane glavna destinacija za talentovane učenike koji grade akademsku karijeru.

Na koncertu na Kolarcu biće izvedena dela Borodina, Tejlora i Holsta.

Besplatne ulaznice mogu da se podignu na biletarnici Kolarca.

Program
Aleksandar Borodin (1833-1887)
Polovecke igre iz opere Knez Igor
 
Semjuel Kolridž Tejlor (1875-1912)
Balada za Orkestar, Op. 33
 
Gustav Holst (1874-1934)
Planete
 

Ostavite komentar