Kultura > Muzika

MUZIČARI se na društvenim mrežama OPRAŠTAJU od gitarskog velikana Gerija Rosingtona

Među prvima su se oglasili frontmen Metallice Džejms Hetfild, gitaristi Nil Šon i Džo Bonamasa, kantri muzičar Trevis Trit i drugi

Izvor: K1info

06/03/2023 > 14:21

podeli vest:

MUZIČARI se na društvenim mrežama OPRAŠTAJU od gitarskog velikana Gerija Rosingtona
Foto: Tanjug/Steve Traynor/The Killeen Daily Herald via AP


Geri Rosington, poslednji originalni član legendarnog američkog rock benda Lynyrd Skynyrd, preminuo je u nedelju 5. marta u 72. godini. Odmah po objavljivanju tužne vesti na društvenim mrežama oglasili su se muzičari koji se oproštaju od pokojnog Rosingtona.

Grupa se zvanično oglasila na Facebooku saopštenjem u kojem se navodi: "S najdubljim saosećanjem i tugom obaveštavamo vas da smo danas izgubili svog brata, prijatelja, člana porodice, kompozitora i gitaristu, Gerija Rosingtona".

Nil Šon, gitarista sastava Journey, retvitovao je saopštenje grupe i dodao jednostavno "RIP Geri" uz nekoliko emodžija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metallica (@metallica)

Frontmen benda Metallica Džejms Hetfild se na Instagramu zahvalio Rosingtonu što mu je "doneo toliko radosti svojim sviranjem gitare i pisanjem pesama u jednom od mojih omiljenih bendova svih vremena, Lynyrd Skynyrd".

U Instagram objavi bivši basista grupe Megadeth Dejvid Elefson prisetio se svog prijateljstva sa Rosingtonom koje je počelo oko 2004. "Sprijateljio sam se sa Gerijem u to vreme i imali smo sjajne razgovore tokom narednih nekoliko godina od NAMM nastupa do svirke na Hellfest Open Air Festivalu. Činilo se da je Geri bio zatvoren za spoljni svet, ali me je uvek puštao u njega i verovao mi kao muzičkom drugaru", napisao je Elefson. "Molitve i saučešće njegovoj porodici, prijateljima i bendu… on i njegovo legendarno gitarsko umeće svima će nam nedostajati."

Gitarista Keni Vejn Šepard nazvao je pokojnog muzičara "jednim od najboljih koji su to ikada radili", dok je Trevis Trit priznao da mu je "slomljeno srce" zbog vesti. "Geri nije bio samo prijatelj već i saradnik koji je sa mnom pisao pesme i svirao gitaru na studijskim snimcima i na bini toliko puta", napisala je kantri zvezda šaljući ljubav porpodici preminulog gitariste.

Bluz-rock gitarista Džo Bonamasa oglasio se na Twitteru, napisavši da je "ovo bila najgora nedelja do sada. Bukvalno svakog dana umire još jedna legenda ili prijatelj. Počivaj u miru Geri. Hvala ti što si bio tako dobar prema meni tokom godina."

Na Twitter nalogu pokojnog kantri, rock i bluz muzičara i pevača Čarlija Denijelsa, napisano je: "Poslednja Slobodna Ptica odletela je kući. RIP Geri Rosington, Bog blagoslovio grupu Lynyrd Skynyrd."

 

Ostavite komentar