Kultura > Muzika

Šlag na kraju - GIBONNI i PAROV STELAR za završnicu ovogodišnjeg ARSENALA

Omiljeni festival u Kragujevcu ove godine traje četiri dana, od 28. juna do 1. jula

Izvor: K1info

03/03/2023 > 15:21

podeli vest:

Šlag na kraju - GIBONNI i PAROV STELAR za završnicu ovogodišnjeg ARSENALA
Foto: promo press/ Arsenal fest


Spisak učesnika Arsenal festa 23 u Kragujevcu, koji ove godine traje četiri dana, od 28. juna do 1. jula, bogatiji je za šesnaest novih imena.

Završne večeri, u subotu 1. jula na Main Stageu nastupiće jedan od najvećih regionalnih umetnika, Zlatan Stipišić Gibonni.

Popularni Džibo vraća se u prostor Kneževog arsenala gde je, pre devet godina, održao nezaboravan, jedan od najboljih i najposećenijih koncerata od nastanka festivala.

U srcu Šumadije će se ponovo zaoriti njegovi najveći hitovi "Mirakul", "Libar", "Činim pravu stvar", "Tempera"... ali i numere sa aktuelnog EP izdanja "U po ure".

Iste večeri, takođe na glavnoj bini festivala pojaviće se prvi put austrijski muzičar, producent i DJ Parov Stelar sa svojom petnaestočlanom ekipom.

Planetarno popularni umetnik kombinuje džez, haus, elektro zvuk i brejkbit, a poznat je i kao jedan od pionira elektrosvinga.

Njegove pesme su na brojnim kompilacijama, a korišćene su i u popularnim TV emisijama, serijama, filmovima i reklamama.

Parov Stelar je tokom svoje uspešne karijere sarađivao sa Lanom Del Rej, Brajanom Ferijem, Lejdi Gagom... Trenutno promoviše album “Moonligt Love Affair”, objavljen prošle godine.

 

Poslednje festivalske večeri na Garden Stageu sviraće popularni bend iz Mostara Zoster. Aktuelan je njihov peti studijski album "Najgori".

U Zastavinoj bašti, takođe 1. jula, nastupiće prvi put u Srbiji Built To Spill, američki indi bend koji od 1992. godine predvodi Doug Martsch. Bend je trenutno na velikoj svetskoj turneji.

Miljenik Arsenalove publike, bend Atheist Rap zatvoriće Garden Stage poslednjeg festivalskog dana.

Poznato je još sedam izvođača koji će nastupiti na Gardenu.

Prve večeri, 28. juna, dolaze Joker Out, slovenački predstavnici na ovogodišnjem Evrosongu, kao i provereni domaći alternativci, Kanda kodža i Nebojša, koji promovišu album "Beton".

Sutradan, u četvrtak, 29. juna, Stereo banana dolazi da predstavi aktuelno izdanje "Niške strasti", a zagrebački bend Elemental zagrejaće Arsenalovu publiku poznatim hitovima.

U Zastavinu baštu 30. juna stiže špansko - britanski duo Reyko koji u svom zvuku neguje razne podžanrove popa, kao i kod mlađe populacije veoma popularni reper Kendi.

Takođe 30. juna, na Gardenu, nastupiće jedan od najboljih srpskih bendova u poslednjih desetak godina, Artan Lili.

 

Ostavite komentar