Kultura > Muzika

STJEPAN HAUSER u okviru turneje "RABEL WITH A CELLO" u oktobru nastupa u ŠTARK ARENI

Malo koji muzičar publici može na koncertu da priredi takav vatromet energije, strasti i ljubavi kao što to može "buntovnik na violončelu"

Izvor: K1info

28/02/2023 > 11:50

podeli vest:

STJEPAN HAUSER u okviru turneje "RABEL WITH A CELLO" u oktobru nastupa u ŠTARK ARENI
Foto: Krisztian Bodis


Stjepan Hauser, "loš dečko“ među instrumentalistima i jedan od članova 2CRLLOS, prošle godine je započeo svoju prvu svetsku solo turneju "Rebel with a Cello", u okviru koje će 24. oktobra nastupiti i u beogradskoj Štark Areni.

Hauser na nastupima nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a obećava nešto sasvim drugačije od onoga na šta je publika navikla na koncertima 2CELLOS.

Pored Hausera na bini će biti još 25 muzičara koji će izvođenju klasika, filmske i latino muzike dati potpuno novu dimenziju. Izvođenje artista pratiće i specijalni scenski efekti, koji će savršeno upotpuniti ceo doživljaj.

- Ja sam uvek voleo da spajam nespojivo, da sjedinim sve generacije, da bude sveopšte slavllje. Nikada nisam gledao na muziku i na koncert, kao na nešto što je ekskluzivno za jednu vrstu publike, nego je svestranost moj cilj. A publika mora da postane buntovna. Ona je ogroman i bitan deo moga šoua, volim da osetim taj povratni momenat, atmosferu, ljubav. Zapravo publika je uključena u nastup - izjavio je Hauser pred prvi solo koncert koji je održao u prepunoj Areni u Budimpešti. 

Snimak sa ovog koncerta će biti objavljen na YouTube kanalu Hausera 3. marta u 14:00 časova.

Foto: Krisztian Bodis

Stjepan Hauser

Prvi deo koncerta biće rezervisan za one koji uživaju u delima klasične i filmske muzike.

U drugom delu, Hauser će svirati "Lets get loud", "Livin la vida loca", "Despacito", "Senorita" i druge latino hitove čije izvođenje prati i njegov izazovni ples.

Takođe, predstaviće novi nivo transformacije ritmičnog retro zvuka u moderne plesne numere sa njegovog novog solo albuma "The Player”.

Sa milijardama audio strimova i video pregleda na društvenim mrežama, hrvatski violončelista je fenomen koji povezuje virtuoznost sa čistom strašću. Hauser jednostavno uspeva da ujedini različite generacije ljubitelja muzike.

 

Ostavite komentar