Kultura > Muzika

Kanadska kantautorka MIŠEL GUREVIČ 22. aprila u Amerikani DOB

Mišel je svetska zvezda alternativne šansone, dobra poznanica publike u našoj zemlji u kojoj je nastupala već tri puta

Izvor: K1info

21/02/2023 > 21:53

podeli vest:

Kanadska kantautorka MIŠEL GUREVIČ 22. aprila u Amerikani DOB
Foto: Michelle Geerardyn


Mišel Gurevič, kanadska pevačica i tekstopisac, poznata i po svom nekadašnjem umetničkom imenu Chinawoman, održaće koncert 22. aprila od 21:00 časa u sali Amerikana Doma omladine Beograda.  

Njen šesti album pod nazivom “Ecstasy in the Shadow of Ecstasy” donosi novu dozu jedinstvenih pesama prigušene senzualnosti i tamnih osećanja.

Opisujući dekadentne sudbine izgubljenih pojedinaca, koji lutaju ovim svetom bez šanse da nađu svoj put, ona se nameće kao poetski talenat kakvih je malo u pop muzici.

Njene kompozicije su tragikomične, melodične i sentimentalne, a nastup istovremeno ozbiljan i duhovit.

Radi se o potpuno originalnoj i posebnoj pojavi na svetskoj muzičkoj sceni, koja ima verne fanove od rodne Kanade preko Istočne Evrope do Turske.

Foto: Lisa Bregneager

Mišel Gurevič

Karijera Mišel Gurevič počela je pre 15 godina, kada je debi album “Party Girl” – inače snimljen i produciran u njenoj spavaćoj sobi – čudnim putevima interneta osvojio publiku širom planete.

Ova ćerka balerine iz Kirov teatra i inženjera iz Lenjingrada, odrastala je slušajući kolekciju sovjetskih i evropskih ploča svojih roditelja iz sedamdesetih.

Spremala se za posao i na kraju radila u filmskoj industriji desetak godina, pre nego što je shvatila da joj je mnogo lakše da svoje “noir” priče kinematografskog ugođaja pretvori u dramatične i zanosne balade, nego holivudske blokbastere.

Na novoj turneji promoviše album koji je objavljen 2020, ali zbog pandemije nije nigde koncertno predstavljen. I to je, na neki način, simbol ovog smutnog vremena, koga fatalističke kompozicije Mišel tako sjajno opisuju.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda kao i onlajn.

 

 

 

Ostavite komentar